Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung telefonos varēs uzstādīt Vācijas digitālo ID karti

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Samsung, sadarbojoties ar Vācijas Federālo ofisu un atbildīgajām drošības instancēm, radījuši risinājumu, kas ļauj izmantot eID karti mobilajā telefonā.

    Šī ir speciāli radīta lietotne un risinājums, kurš izmantojot jaunāko Samsung S20 sērijas telefonu atsevišķā drošības čipa iespējas noglabāt informāciju, ļaus tieši telefonā izveidot un saglabāt personu identificējošu un oficiālu dokumentu. Tas būs pieejams tieši telefonā, tāpēc tā uzrādīšanai un izmantošanai nebūs nepieciešams interneta savienojums.

    Reklāma

    Avots: GSMArena

    Kā norāda projekta dalībnieki, tad šis risinājums radīs gan lielāku uzticību un novērtējumu ID kartei, kā arī ļaus to pasniegt ērtā formātā telefonā. Ar šo eID karti būs iespējams gan izveidot bankas kontu, gan izmantot dažādus Vācijas e-pakalpojumus. Nākotnē plānots paplašināt šīs iespējas, ļaujot autentificēt sensitīvus slimības datus, attiecīgi izveidot digitālo vadītāja apliecību vai sekojot Apple, piedāvāt uzglabāt mašīnas atslēgas telefonā.

    Oficiāli pakalpojums būs pieejams šī gada laikā, un to būs iespējams lietot Samsung Galaxy S20, S20+ un S20 Ultra telefonos. Cik dzirdēts par vāciešu mīlestību pret birokrātiju un papīriem, šis noteikti ir liels solis uz priekšu, kuram cerams atsauksies visa Eiropa un pasaule. Līdzīgs risinājums jau ir pieejams Lielbritānijā, kur izmantojot lietotni var izveidot CitizenCard, lai ar telefonu spētu apstiprināt savu vecumu, tiesa šī karte nav oficiāls valstiski noteikts identifikācijas dokuments.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Rišis
    24.07.2020 18:22

    Priekškam elektroniskais paraksts vajadzīgs?

    Krotow
    24.07.2020 19:27
    Reply to  Jānis Rišis

    Lai ar katru oficiālo pieteikumu nav jāskrien ar papīriem pa iestādēm. Arī SmartID pieslēgšanai bez bankas starpniecības.

    Kursors.lv
    25.07.2020 09:47
    Reply to  Jānis Rišis

    Lai nav ar papīra lapām zobos jāskaidra apkārt pa iestādēm un uzņēmumiem.

    Eggy Mega
    25.07.2020 23:37

    Spriežot pēc raxta, es saprotu, ka ID karte ir digitalizēta, tobiš nav jānēsā līdz kā personu apliecinošu dokumentu.
    Idealizētā gadījumā maku var pārdot: bankas kartes piesaistītas telefonam, tagad arī ID 😬

    Reklāma