Web Analytics
More
    Reklāma

    Capital – viens no retajiem tirgotājiem Latvijā, kas piedāvā īpašās konfigurācijas Apple datorus

    Raksts tapis sadarbībā ar Capital.

    Jaunākie raksti

    Uzņēmuma Capital pirmsākumi meklējami tālajā 1992. gadā, taču oficiālā sadarbība ar Apple sākās 2005. gadā. Tas ir laiks, kad Capital mērķtiecīgi ieņem arvien lielāku lomu mazumtirdzniecībā kā premium IT veikals, atverot veikalus tirdzniecības centros Alfa, Mols, Galerija centrs un citviet. Capital korporatīvo klientu daļas vadītājs Ģirts Pāpe stāsta, ka sākotnēji Capital un Apple sadarbībā fokuss tika likts tieši uz privāto klientu. Taču pēdējo piecu gadu laikā aizvien vairāk uzmanības tiek pievērsts juridisku personu/uzņēmumu vajadzībām. Šajā laikā arī būtiski palielinājās pieprasījums pēc MacBook datoriem.

    Vēloties apmierināt gan uzņēmumu, gan privāto klientu vajadzības, kuri savus ikdienas pienākumus lielākoties veic ar Apple datoriem, Capital piedāvā īpašās konfigurācijas Apple ierīces, kas lieti noderēs ikdienas darba pienākumu veikšanā un uzņēmuma biznesa attīstībā.

    Reklāma

    Īpašās konfigurācijas jeb uzlabotās ierīces vizuālā ziņā nekādi neatšķiras no standarta iekārtām. Ģ. Pāpe norāda, ka uzlabotās konfigurācijas Apple ierīces ir īpašas ar to, ka tām var mainīt un savām vajadzībām pielāgot dažādus tehniskos parametrus. Piemēram, iespējams tikt pie jaudīgāka procesora, 8 GB operatīvo atmiņu nomainīt uz 16/32 vai 64 GB. Tāpat 256 GB SSD diska vietā iespējams izvēlēties 512 GB, 1 TB vai pat 8 TB SSD disku un samainīt datora grafisko video karti. Tāpat īpašās konfigurācijas datoriem ir arī iespējams mainīt tastatūru, piemēram, no International uz franču, vācu vai skandināvu.

    Capital korporatīvo klientu attiecību vadītājs Ģirts Pāpe

    Trīs galvenie iemesli, kāpēc izvēlēties īpašās konfigurācijas datorus

    1) Vēlme garantēti un ātrāk saņemt konkrēto ierīci

    Jau vairāk nekā gadu biznesu darbību jūtami ietekmējusi Covid-19 pandēmija, samazinot ierīču ražošanas apjomus, palēninot piegādes un būtiski ierobežojot izvēli. Tajā pašā laikā palielinās pieprasījums pēc datoriem, jo nepieciešams strādāt un mācīties no mājām. Arī Capital saskāries ar ierīču trūkumu un garākām piegādēm. Tā kā piegāde var prasīt vairākus mēnešus, turklāt nav garantijas, ka klienta izvēlētais modelis būs pieejams, Capital piedāvā citu variantu. Ir iespēja par nedaudz lielāku samaksu iegādāties uzlabotu jeb īpašās konfigurācijas modeli, kuru pēc pieprasījuma uzņēmums piegādās 3 – 6 nedēļu laikā gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.

    2. Darba vajadzībām standarta modeli nomaina uz īpašas konfigurācijas datoru

    Ņemot vērā to, ka programmas paliek jaudīgākas un datu paliek vairāk, datori, kuri aprīkoti ar Intel Core i3 vai i5 procesoriem, vairs nevar tik ātri un efektīvi apstrādāt informāciju. Līdz ar to nepieciešams dators ar spējīgāku procesoru, lielāku operatīvo atmiņu, jaudīgāku videokarti. Ņemot vērā šīs vajadzības un arī Apple M1 procesora parādīšanos, palielinājies pieprasījums nevis pēc standarta datoriem, bet reāliem darba zirgiem, kas ir īpašās konfigurācijas datori.

    3. Uz vietas ir pieejams jaudīgāks modelis

    Capital, zinot, ka ar standarta modeļu piegādi ir problēmas, iepirkuši īpašās konfigurācijas datorus, kas jau ir pieejami uz vietas noliktavā. Attiecīgi klients var gaidīt pat vairākus mēnešu līdz noskatītā standarta ierīce ir pieejama vai arī piemaksāt 150 līdz 200 eiro vairāk, pretī saņemot datoru ar lielāku operatīvo atmiņu un/vai ietilpīgāku SSD disku, kas noteikti noderēs nākotnē. Šo variantu klientu īpaši pandēmijas laikā bieži izvēlas.

    Izdevīgāk uzreiz paņemt jaudīgāku datoru

    Tagad, bet jo īpaši agrāk bija populāri uzlabot savu datoru, pēc vajadzības nomainot detaļas – operatīvo atmiņu, SSD disku utml. Ģ. Pāpe stāsta, ka līdz pat 2021. gadam iMac varēja ielikt vajadzīgās specifikācijas operatīvo atmiņu vai SSD disku, uztaisīt diagnostiku un veiksmīgi darboties ar šādu datoru turpmāk. To pašu varēja darīt ar MacBook Air  un MacBook Pro datoriem, kuri izlaisti ne vēlāk kā 2013./2014. gadā. Ļoti bieži klienti pēc trīs, četrus gadus ilgas datora lietošanas izvēlējās šādu opciju. Piemaksā nedaudz un iegūsti uzlabojumu, kas noderēs vēl 3-4 gadus uz priekšu.

    Tā kā Apple pašreiz piedāvā datorus savu M1 čipu, kur viss ir uzlodēts uz mazas plāksnītes, šī iespēja automātiski atkrīt. Iegādājoties šādu datoru, lietotājam ar tādu būs jādzīvo nākamos gadus. Tieši tāpēc pirms iegādāties jaunu datoru, Ģ. Pāpe iesaka vispirms izvērtēt, kāda ir darba specifika un kā tā varētu mainīties tuvāko gadu laikā. Izvēloties standarta modeli, ļoti iespējams, pēc trim gadiem vajadzēs mainīt datoru, taču, par nedaudz lielāku naudu iegādājoties jaudīgāku ierīci, tā kalpos pat septiņus līdz desmit gadus.

    Apskatot Capital.lv esošo Mac Mini stacionārā datora piedāvājuma sadaļu, var redzēt, ka daļa datoru ir standarta un daļa īpašās konfigurācijas ierīces. Standarta iekārtās operatīvā atmiņa ir 8 GB. Taču, izvēloties uzlabotos modeļus, lietotājam ir iespēja tikt pie 16 vai 32 GB operatīvās atmiņas. Līdzīgi iespējams arī izvēlēties lielāku SSD diska vēlamo ietilpību. Šajā ziņā redzams, ka abi modeļi atšķiras un kādas priekšrocības ir īpašās konfigurācijas ierīcēm – klientam ir iespēja izvēlēties vajadzībām atbilstošākos tehniskos parametrus un sakomplektēt savu ideālo datoru.

    Capital piedāvā sakonfigurēt vajadzībām atbilstošāko Apple ierīci

    Būtiski, ka ne visi uzņēmumi, kuri tirgo Apple ierīces, var piedāvāt īpašās konfigurācijas ierīces. Capital šāds piedāvājums ir, ļaujot klientiem izvēlēties un sakonfigurēt nepieciešamās komponentes, lai tiktu pie vajadzībām atbilstošākā Mac Mini, MacBook Air, MacBook Pro un iMac ar M1 čipu.

    Runājot par ierīču konfigurēšanu, Ģ. Pāpe klientiem iesaka divus variantus. Pirmkārt, ja klients vēlas redzēt kopējo Mac datoru klāstu, ko Capital šajā ziņā piedāvā, jādodas uz vietni Apple.ie, kas informē par ierīču pieejamību arī Baltijas reģionā. Augšējā joslā no Apple produktiem jāpaņem vajadzīgā ierīce un tās modelis piemēram MacBook Air. Pēc tam, nospiežot “Buy”, tiek piedāvāts konfigurēt iekārtu, izvēloties vēlamo operatīvo atmiņu, SSD disku, kā arī tastatūras valodu. Šo pašu konfigurācijas sistēmu Capital ir integrējis arī savā mājaslapā Capital.lv apakšsadaļā “Konfiguratori”. Papildus jau nosauktajam uzņēmums ļauj izvēlēties atbilstošāko pagarinātās garantijas un apdrošināšanas iespēju.

    Savām ierīcēm Apple standartā piedāvā viena gada garantiju. Otrajā gadā privātpersonām ir tiesības saņemt garantiju, un pārdevēja pienākums ir to nodrošināt, balstoties uz likumdošanu. Juridisko klientu gadījumā visiem datoriem standartā tiek dota viena gada garantija, ko par atsevišķu samaksu iespējams pagarināt līdz pat diviem vai trim gadiem. Savukārt apdrošināšanas pakalpojumiem Capital piesaistījis igauņu kompāniju salva.ee, kas specializējas tieši uz Apple tehniku.

    Standarta modeļus izvēlas retāk

    Ģ. Pāpe stāsta, ka pirms Covid-19 parādīšanas 95% no visiem Apple datoriem tika pārdoti standarta konfigurācijā. Pandēmijas rezultātā, samazinoties ražošanai un kavējoties piegādēm, šādu modeļu pieejamība būtiski saruka, un klientiem lielākoties jāgaida, lai tiktu pie kārotās standarta ierīces. Tāpēc Capital aicināja klientus izvēlēties īpašās konfigurācijas datorus, kuri sniedz uzlabotas iespējas un ir pieejami ar garantiju 3 – 6 nedēļās.

    Salīdzinot ar pirmspandēmijas laiku, šobrīd situācija abu modeļu pārdošanas rezultātos ir pavisam citāda. Īpašās konfigurācijas datoru pārdošanas apjomi palielinājušies teju trīskārtīgi. Piemēram, MacBook īpašās konfigurācijas modeļu pārdošanas apjomi ir pieauguši no 12% 2020. gada 1. pusgadā līdz 43% 2021. gada 1. pusgadā. Šādu ierīču tirgošana ļāvusi Capital šī gada pirmajā ceturksnī sasniegt vēsturiski augstākos pārdošanas rādītājus. Uzņēmums norāda, ka uzlaboto ierīču noieta pieaugums saistāms ne tikai ar pandēmiju, bet arī klientu paradumu maiņu – parādās vēlme iegādāties vajadzībām atbilstošākas preces.

    Ģ. Pāpe atklāj, ka šobrīd populārākās Apple ierīces, ko lietotājs vēlas sakonfigurēt, ir MacBook Air un Pro modeļi, kā arī Mac Mini datori. Tiem klienti visbiežāk izvēlas palielināt operatīvo atmiņu no 8 GB uz 16 GB, MacBook Pro pat līdz 32 GB. iMac gadījumā biežāk izvēlas mainīt SSD diska ietilpību no standarta 256 GB uz 512 GB vai 1 TB.

    Tā kā ierīču piedāvājums ir plašs un pircēju vēlmes vēl dažādākas, Capital pirms ierīces iegādes aicina pakonsultēties ar pārdevējiem, kuri, zinot klienta vajadzības, ieteiks atbilstošāko produktu. Šeit svarīgi saprast, vai uzlabotais jeb īpašās konfigurācijas modelis ir patiešām vajadzīgs klientam un vai viņš šādi nepārmaksās, reālu ieguvumu nesaņemot.

    Ja pēc jaunā datora iegādes vecais dators ir vēl darba kārtībā, bet bez reāla pielietojuma, Capital speciālists Rīgā, Ganību dambī 23c izteiks esošās tehnikas atpirkuma piedāvājumu. Varbūt esošo datoru vari pārdot Capital un par šo naudu nevis iegādāties standarta modeli, bet jau īpašas konfigurācijas un padomāt vienu solīti uz priekšu.

    Ja vēlies saņemt konsultāciju par īpašas konfigurācijas Apple datoriem zvani 25522255 vai raksti apple@capital.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Māris
    21.06.2021 14:08

    Viens no retajiem? Pie jebkura oficiāla apple pārstāvja var iegādāties spec konfigu.

    Gastons Gašpuitis
    21.06.2021 16:51

    vai arī piemaksāt 150 līdz 200 eiro vairāk, pretī saņemot datoru ar lielāku operatīvo atmiņu un/vai ietilpīgāku SSD disku” izgāju cauri visām opcijām, lētākā papildu operatīvā atmiņa +248eur, lētākais ssd +248eur. Varam secināt ka pilnīgi aplams apgalvojums, reāla maldināšana.

    digitalk
    21.06.2021 21:08

    cenu starpība ir par speciālas konfigurācijas preci uz vietas, kā minēts rakstā, secinātāj —
    MacAir 13″/8C GPU/8/512 – 13″/7C GPU/8/256 = 201 eiro

    Gastons Gašpuitis
    22.06.2021 09:36
    Reply to  digitalk

    Kur tas rakstā minēts? Nu man tāpat tā tava matemātika nesanāk, tieši otrādi+290 eur. Ja paņem vēl akcijas preci tad pat vairāk 360eur un tas ir tikai par papildu 256gb atmiņu… nemaz nerunāsim par RAM.

    digitalk
    22.06.2021 10:39

    iepirkuši īpašās konfigurācijas datorus, kas jau ir pieejami uz vietas noliktavā. Attiecīgi klients var gaidīt pat vairākus mēnešu līdz noskatītā standarta ierīce ir pieejama vai arī piemaksāt 150 līdz 200 eiro vairāk…

    kaut arī konkrēti šie nav īpašā konfigurācija, bet kā piemērs no SSD 256 uz 512
    12991099 = ?

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Gastons Gašpuitis
    22.06.2021 14:09
    Reply to  digitalk

    Es kaut kā pārdošanā un konfiguratorā neredzu Air 13 ar 512 gb lētāk pa 1299 eur,
    konfiguratorā sanāk 1389 eur, iemet lūdzu link kur būtu air 13 ar 512 gb pa 1099 eur.

    digitalk
    22.06.2021 15:45

    manos abos komentāros konfigs 512 ir pirmais cipars, no kura atņem 256 konfigu, lai sanāktu pozitīvs skaitlis. linki uz konkrēto modeli zem cipariem.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Gastons Gašpuitis
    22.06.2021 19:03
    Reply to  digitalk

    Gan jau ka pats pamanīji ka tie nav identiski datori, lētākajam būs apgraizīta video procesora jauda, viņš jau defaultā ir pa 200 eur lētāks.

    digitalk
    22.06.2021 21:29

    jā, tas redzams manā pirmajā atbildē. tas nozīmē, ka piemaksājot mazāk par 200 var dabūt apgreidu no 256 uz 512, tieši to tu savā pirmajā komentārā apšaubi un nosauci par maldināšanu.

    Liene
    21.06.2021 21:07

    Maldinošs reklāmraksts. Pie lmt, tet, euronics, ideal, rdveikals un dadziem citiem tirgotājiem var arī nopirkt macbookus ar “īpašo konfigurāciju” , pie kam šur tur pat bezprocentu nomaksā. Zinu, jo pati pirku jau 2x, un ne pie Capital.

    digitalk
    21.06.2021 21:20
    Reply to  Liene

    tur var sakonfigurēt nestandarta komplektāciju (par ko arī reklāmraksts)? paskatījos LMT un iDeal, tur nekā tāda nav, iedod linku, kur to var izdarīt. gribu MacAir 13″ M1 ar 2TB SSD, piemēram.

    Liene
    21.06.2021 21:35
    Reply to  digitalk

    Jā, var. Uzjautā pārdevējam un dabūsi piedāvājumu. So simple.
    Vismaz man tā bija ar kādu no pieminētajiem – viens zvans un pasūtījums noformēts.

    digitalk
    21.06.2021 21:45
    Reply to  Liene

    Capital vispār nekas nav jājautā, iebaksti konfiguratorā un pasūtījums gatavs. LMT un iDeal lapās nav nekādas norādes, ka viņi piedāvā nestandarta komplektācijas pakalpojumu. tāpēc šai reklāmā neredzu neko maldinošu.

    Māris
    22.06.2021 07:15
    Reply to  digitalk

    RIMI pie kasēm neviens nebļaustās ka var norēķināties skaidrā naudā, bet to var izdarīt. Attiecīgi ja Maxima tagad bļaustīsies, ka Maxima ir viens no retajiem pie kuriem var norēķināties ar skaidru naudu būtu maldinošs ne?

    Kopumā reklāmraksts informatīvs un pamācošs, bet nu ļoti strīdīgs jautājums ir par “viens no retajiem”. retuma nav nekāda ja māki rakstīt vai runāt.

    Aigars Axx
    23.06.2021 00:49
    Reply to  digitalk

    Tik pat labi var teikt – nekas nav jābaksta, pasaki ko tev vajag un pasūtījums gatavs! Tagad taču modē visu teikt – alexa, siri, alice…
    Bet dzīvē, protams, labāk bakstīt pašam, jo datoriķis nekad neieteiks labāko risinājumu.

    digitalk
    23.06.2021 11:51
    Reply to  Aigars Axx

    mans punkts bija, ka citos interneta veikalos nav norādes uz šādu pakalpojumu, tāpēc tas nav pašsaprotams, ka piezvanot tev ko tādu piedāvās. Lenovo rūpnīca arī komplektē portatīvos uz pasūtījumu… savā amerikas mājas lapā. piezvani kādam Lenovo tirgonim LV un saņemsi atteikumu.

    par datoriķiem tev nav taisnība — kā jebkurā profesijā ir kretīni, kuriem svarīgāk par klientu ir pildīt plānu un iztirgot noliktavas nelikvīdus, un ir normāli speciālisti.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    rudzu rikas
    23.06.2021 12:52

    Žēl, ka capital vairs nav neviens fizisks veikals, izņemot viņu “bāzi”, kas atrodas ellē-ratā-kur (ļoti nēerta vieta) un brīvdienās nestrādā. Vismaz 1 bodi jau nu varēja atstāt kādā stratēģiski jēdzīgā vietā.

    digitalk
    23.06.2021 13:31
    Reply to  rudzu rikas

    tas, kas viņiem ir Balasta dambī ir nožēlojama parodija par tirdzniecības zāli, labāk netērēt laiku uz turieni braucot.

    Reklāma