Web Analytics
More
    Reklāma

    Khan Academy kurss aritmētikas apguvei arī latviešu valodā

    Jaunākie raksti

    Nākamajā mācību gadā pedagogi matemātikas stundās no 1. līdz 6. klasei varēs iekļaut un izmantot pasaulē atzinīgi novērtētās izglītības platformas Khan Academy izstrādāto mācību kursu aritmētikā, kas drīzumā būs pieejams latviešu valodā. Projekts tiek īstenots ar IT Izglītības fonda, Khan Academy un informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma Accenture atbalstu.

    Lai Latvijas pedagogus plašāk iepazīstinātu ar aritmētikas kursu, tā saturu un plašajām pielietošanas iespējām matemātikas stundās, IT Izglītības fonds augustā organizēs apmācības tiešsaistē. Pieteikšanās tiks izsludināta jūlijā. Pedagogiem būs iespēja piedalīties arī Khan Academy meistarklasē Skola2030 organizētās izglītības tehnoloģiju konferences ietvaros, kas notiks 16. un 17.augustā.

    Reklāma

    “Pērn ar sadarbības partneriem matemātikas popularizēšanai izveidojām digitālo izlaušanās spēli MathScape, bet šogad esam spēruši soli tālāk, sekmējot kvalitatīva mācību satura pieejamību latviešu valodā. Matemātikas zināšanas ir svarīgas daudzās profesijās un jomās. Tā attīsta un veicina loģisko domāšanu, tāpēc aicinu arī citus uzņēmumus pievienoties mācību satura attīstības jomā, lai valstī uzlabotos skolēnu zināšanu līmenis,” skaidro IT Izglītības fonda valdes priekšsēdētājs Maksims Jegorovs.

    Khan Academy kopš 2008. gada ir pasaulē plaši pielietots pašvadītas mācīšanās rīks, kura saturu izstrādājuši augsta līmeņa tehnoloģiju un izglītības jomas speciālisti. Tajā ir pieejams mācību saturs no pirmsskolas līdz 12. klasei, tādos mācību priekšmetos kā matemātika, programmēšana, fizika, ķīmija, bioloģija, ekonomika, vēsture un māksla. Mācību platformā ir ietverti dažādi uzdevumi, video, viktorīnas un pārbaudes darbi. Khan Academy var pielietot gan jaunas mācību vielas apguvei, gan esošo zināšanu nostiprināšanai. Tajā bezmaksas var reģistrēties skolēni, skolotāji, kā arī vecāki.

    “Khan Academy ir lielisks palīgs skolēniem pašvadītu mācīšanās prasmju attīstībai, soli pa solim palīdzot apgūt un nostiprināt tik ļoti svarīgās prasmes. Liels paldies IT Izglītības fondam par iniciatīvu, kas atvieglo jebkuram jaunietim šī resursa izmantošanu, kā arī popularizē STEM jomas perspektīvas,” uzsver Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Jānis Volberts.

    “Starptautiskās izglītības platformas Khan Academy tulkošana un pielāgošana Latvijas izglītības saturam ir inovācija, kas palīdzēs katram Latvijas bērnam tikt pie kvalitatīva izglītības satura. Tas īpaši būs noderīgi eksakto zinātņu jomās, kur novērojams skolotāju trūkums un reģionāla iespēju nevienlīdzība. Khan Academy saturs veiksmīgi papildinās savulaik Izglītības ministrijā realizēto Tava klase projektu, dodot iespēju pēc iespējas ātrāk nodrošināt kvalitatīvu mācību satura atbalstu visām bērnu vecuma grupām,” norāda Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas Informācijas tehnoloģiju un inovatīvas uzņēmējdarbības apakškomisijas vadītājs Reinis Znotiņš.

    “Izglītības platforma Khan Academy ir leģendāra. Tas ir viens no pirmajiem tāda veida resursiem, un ir iedvesmojis neskaitāmus pasniedzējus un skolēnus visā pasaulē 50 dažādās valodās. Man ir milzīgs gandarījums, ka attiecīgā modernā prakse būs pieejama arī latviešu valodā. Diemžēl, tik daudziem gadās paklupt matemātikas pamatu apguves ceļā, kas ietekmē tālākās karjeras iespējas un dzīves izvēles. Pateicoties šādai izglītības platformai, skolēniem ir iespēja gūt atbalstu, kas ir tuvs pacietīga, kompetenta privātskolotāja devumam,” atzīmē Khan Academy latviešu valodas vēstnieks Pāvils Jurjāns.

    Lai Latvijā veicinātu eksakto zinātņu mācību satura attīstību, popularizēšanu un veicināšanu, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Jānis Volberts, Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas Informācijas tehnoloģiju un inovatīvas uzņēmējdarbības apakškomisijas vadītājs Reinis Znotiņš, kā arī IT Izglītības fonda vārdā valdes priekšsēdētājs Maksims Jegorovs ir parakstījuši sadarbības memorandu. Ar memorandu ikviens varēs iepazīties IT Izglītības fonda mājas lapā www.startit.lv.

    IT Izglītības fonda dibinātāji ir Accenture, Rīgas Tehniskā universitāte, MAK IT. Fonda atbalstītāji ir Emergn, EazyBI, Latvijas Mobilais Telefons (LMT), ZAB Reihmanis & Partneri, VEFRESH, VISMA. Fonda sadarbības partneri ir Valsts izglītības satura centrs, Skola2030, Printful, Elements of AI, Riga TechGirls, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Latvijas Universitāte, Transporta un sakaru institūts, Latvijas Informātikas skolotāju asociācija, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Rīgas 22. vidusskola, Baltic3D.eu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma