Web Analytics
More
    Reklāma

    “Land Rover” šogad sāks ar ūdeņradi darbināma “Defender” testus

    Jaunākie raksti

    “Land Rover” tuvāk gada beigām uzsāks izmēģinājumus, testējot ar ūdeņradi darbināma “Defender” prototipu. Šis projekts ir daļa no plašākas autoražotāja programmas ar nosaukumu “Project Zeus”, kas paredz, ka līdz 2036. gadam “Land Rover” pilnībā pāries uz bezizmešu transportlīdzekļu ražošanu.

    Autoražotāja pārstāvji norāda, ka ar ūdeņradi darbināmās mašīnas papildinās piedāvājumu un atradīsies blakus ar baterijām darbināmajiem elektroauto jauno laiku modeļu piedāvājumā. “Land Rover” izceļ visiem labi zināmās ūdeņraža priekšrocības – ļoti ātra uzpilde un liels nobraucamais attālums ar vienu uzpildi arī zemā temperatūrā.

    Reklāma

    Prototipa testēšanas laikā tiks izmēģināts ūdeņraža degvielas šūnu jaudas agregāts reālā darbībā, kā arī pētītas auto spējas tur, kur “Defender” ir pierasts redzēt – bezceļa apstākļos. Autoražotājs saņem atbalstu arī no britu valdības īpaši izveidota centra “Advanced Propulsion Centre”, prognozējot, ka turpmāko gadu laikā strauji attīstīsies ūdeņraža uzpildes infrastruktūra un līdz 2030. gadam uz ceļiem pēc “Land Rover” domāt varētu būt jau pat 10 miljoni ar ūdeņradi darbināmu transportlīdzekļu.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Burovs
    16.06.2021 13:26

    Kas tad tos 10 miljonus saražos, jo Hyundai un Toyota pateica ka lidz 2030.gadam ražos ap 40 000 tūkstošiem gadā, Honda tikko paziņoja ka izņem no apgrozījuma Clarity modeli, līdz ar to tur 10 milj. nekādi nesanāk.
    Vienīgais ķīnieši, jo tur būšot liels valsts atbalsts šai tehnoloģijai.
    Vācieši 2010.g. teicās ka 2016.gadā tiem būs 1 milj. elektroauto, bet no tā nekas nerealizējās uz to laiku. Labi ja tagad kopejais skaits ir 1 milj elektroauto.
    Ta kā ļoti optimistiska prognozē.

    16.06.2021 21:32
    Reply to  Burovs

    kurš teica, ka jāskaita tikai vieglie auto?

    no name
    17.06.2021 00:09

    ja novāc dažus burtus pirmos piemēram sanāk And Over

    Reklāma