Web Analytics
More
    Reklāma

    Mobilo sakaru dati liecina, ka cilvēku plūsma atgriežas uz Rīgas centru

    Jaunākie raksti

    Mobilo sakaru operatora “Tele2” dati liecina, ka sāk atgriezties iedzīvotāju plūsma no Pierīgas uz Rīgas centru. Pandēmijas iespaidā aizvadītā gada pavasarī un vasaras sākumā iedzīvotāju plūsma no Rīgas mikrorajoniem un tuvākajām pilsētām uz galvaspilsēta centru bija samazinājusies par aptuveni 50%, bet šobrīd – pēdējo divu mēnešu laikā – kustība uz Rīgas centru ir palielinājusies vidēji par 15%, salīdzinot ar šī gada sākumu.

    Kā atzīmē “Tele2” pārstāvji, iespējams, to var skaidrot ar vakcinēšanās pret Covid-19 tempa pieaugumu un to, ka vairāki uzņēmumi ir pilnībā vai daļēji atsākuši savu darbību.

    “Līdz ar pandēmijas sākšanos un dažādu ierobežojumu ieviešanu, bija novērojams izteikts cilvēku plūsmas samazinājums uz Rīgas centru. Šobrīd, raugoties uz mūsu mobilo bāzes staciju noslodzes datiem, mēs varam redzēt, ka pakāpeniski cilvēki sāk atgriezties pie tiem ieradumiem, kas bija novērojami, piemēram, pagājušajā vasarā, kad saslimšanas ar Covid-19 samazinājās un Latvijas iedzīvotāji pārvietojās daudz aktīvāk,” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. “Savu artavu dod arī tas, ka darbu atsākušas tirdzniecības vietas un kafejnīcas, un cilvēki labprāt izmanto iespēju apmeklēt publiskas vietas, kas iepriekš bija liegts.”

    Kā atzīmē V.Vancovičs, noteikti viens no interesantākajiem jautājumiem, raugoties uz šiem datiem ir – vai cilvēku plūsma uz Rīgas centru atgriezīsies pirmspandēmijas līmenī? “Šis noteikti ir stāsts par to, kā ir mainījušies cilvēku ieradumi ierobežojumu laikā un cik stabili tie saglabāsies pēc ierobežojumu atcelšanas. Būs arī interesanti vērot, kāda būs uzņēmumu darba organizācija, kas šobrīd aizņem daudzu uzņēmumu vadītāju prātus. Piemēram, mēs – “Tele2” nolēmām, ka arī pēc pandēmijas biroja darbinieki 100 dienas gadā varēs strādāt attālinātā režīmā, jo tas, mūsuprāt, ļaus vienlaicīgi gan saglabāt elastīgu darba vidi, gan spēcīgu komandas sajūtu,” atzīst V.Vancovičs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kamene
    14.06.2021 09:45

    Skaidrs, ka dzīve atgriežas normālās pēdās. Manuprāt, LMT ar LU bija tie, kas analizēja lielos datus, bet Tele2 izkliedza to pašu bez zinātniska pamatojuma. Ticēt vai neticēt tam kantorim ir katra paša ziņā.
    Tele2 aizgājis mūsu valsts prezidenta pēdās un pasaka acīmredzamo vārdos :D
    No sērijas – “ja uzliesi ūdeni uz galvas, tad galva būs slapja!”

    digitalk
    14.06.2021 10:50
    Reply to  Kamene

    nav jānodarbojas ar lielo datu rakšanu un jātēlo zinātnieks, lai paskatītos trafika atskaites pusgada griezumā, acīmredzamā-neticamā kungs.

    Tamburīns
    14.06.2021 11:46

    Uz centru brauc/iet/dodas, bet Rīgas centrā atgriežas.

    Bitītmatos kompānija to varētu arī nezināt.

    Skābene
    14.06.2021 15:41

    Atvērās krogi un saradās dzērāji! :D

    Krotow
    15.06.2021 19:27

    Turpat lai papēta, cik braucēju vienkārši izbrauc cauri centram, jo Ziemeļu šķērsojuma un attiecīgi normāla apvedceļa Rīgai joprojām nav. Ka tikai nebūs puse un vairāk. No pēdējām 4 braukšanas reizēm uz centru, tikai viena bija ar galapunktu centrā. Viss pārējais bija Teika un vēl tālāk.

    Reklāma