Web Analytics
More
    Reklāma

    Nīderlandes amatpersona uzraksta eseju, stingri aicinot valstī aizliegt “Bitcoin”

    Jaunākie raksti

    Kamēr Centrālamerikas mazākā valstiņa Salvadora kļuvusi liela un ievērojama, pirmajai pasaulē apstiprinot “Bitcoin” kā legālu norēķinu līdzekli, Nīderlandes amatpersonas to stingri aicina aizliegt.

    Ekonomikas un klimata politikas ministrijas pakļautībā esošā Nīderlandes Ekonomikas analīzes biroja direktors Pīters Heisekamps publicējis eseju “The Netherlands must ban bitcoin” (“Nīderlandei jāaizliedz Bitcoin”). Tajā viņš uzskaita vairākus iemeslus, kāpēc Nīderlandes valdībai jāievieš tūlītējs un pilnīgs “Bitcoin” ieguves, tirdzniecības un glabāšanas aizliegums.

    Reklāma

    Šādā veidā viņš pārliecinoši paudis savu nostāju pret “Bitcoin” un kriptovalūtām, aicinot Nīderlandi tās aizliegt. Viņš uzsver, ka kriptovalūtu ieguve, tirdzniecība un glabāšana neatbilst nevienai no trim naudas funkcijām – norēķinu vienība, maksāšanas līdzeklis un vērtības glabātājs. Turklāt šādas valūtas ļoti iekāro arī krāpnieki. Pēc Heisekampa domām, “Bitcoin” nav īstas vērtības, jo tas ir vērtīgs tikai tikmēr, kamēr to kāds pērk.

    Nav īsti zināms, kādu reakciju šī eseja atstājusi uz citām Nīderlandes amatpersonām un vai tā kādā veidā ietekmēs turpmākos lēmumus, kuri saistīti ar kriptovalūtām. Heisekamps arī piemetinājis, ka Nīderlandes regulatori mēģinājuši pastiprināt tirdzniecības platformu uzraudzību, taču bez lieliem panākumiem. Savukārt Centrālais plānošanas birojs 2018. gadā norādījis uz kriptovalūtu tirdzniecības riskiem, secinot, ka stingrāks regulējums nav nepieciešams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arnis
    13.06.2021 21:25

    Suņi rej, bet karavāna brauc tālāk. 😀

    kek
    13.06.2021 23:55

    “Kriptovalūtām ir vērtība tikai kamēr kāds tās pērk”

    Tapāt kā ar jebkuru naudas līdzekli, tā vērtība ir tajā ka cilvēki tic, cilvēki tic kriptovalūtās, tāpēc tām ir vērtība, cilvēki tic dolāriem, eiro, tāpec tiem ir vērtība. Kā cilveki beidz ticet jebkurā no tiem, to vērtība krītas. Ši problēma nav tikai kriptovalūtām, bet ar parastajai fiat naudai :)

    Eiro nav “vērtības”, mes vienkārši visi kopā ticam ka vairam aiziet un samainīt eiro pret maizi, pienu un olām, mes esam vienojušies ka viņam ir vērtība. Nav neviena fiziska faktora ka dotu viņam vērību.

    Last edited 2 years ago by kek
    digitalk
    14.06.2021 02:21
    Reply to  kek

    muļķības, fiat naudai segumu dod izlaidējvalstu ekonomikas, kroptofigņai tikai ticība.

    bur
    19.06.2021 10:55
    Reply to  digitalk

    pats esi muļķība, segums ir _TICĪBA_ ka ekonomika nesabruks, t.i. mēģināji ar vārdu spēli pabīdīt konceptus, bet izgāzies un uzrakstīji to pašu apgalvojumu ko kolēģis no hordas jau rakstīja.

    digitalk
    19.06.2021 11:22
    Reply to  bur

    tā jau ir, no kroptofigņas entuziāzista muļķīgi gaidīt loģiski-kritisku risku analīzi, tikai demagoģiski pamuldēt prot.

    bur
    19.06.2021 17:25
    Reply to  digitalk

    oh, analizētājs esi, nu tad izanalizē kāds segums ir monētām kuras garantē ekonomiku, ņemot vērā covid sekas- naudas printerus, deficītu, izejvielu cenu pieaugumu.

    Puteklis
    14.06.2021 09:34

    Lai arī katra nauda balstās uz ticību, jebkuras valsts valūtu garantē pati valsts, kāda stabilāka, kāda mazāk, tomēr aiz katra dolāra papīrīša stāv visa ASV ekonomika, ar Apple un MS priekšgalā.

    Bitkoina vērtība ir pilnīgi atkarīga no tā, ko esi par to gatavs dot. Vienu dienu miljonu, vienu neko… Tādēļ arī tā tik ļoti atkarīga apkārtējo viedokļa – pietiek Maskam uzrakstīt tvītu un vērtība uz pusi izkūp gaisā. Bitkoins ir lielisks darbarīks manipulācijām, bet domāt, ka ilgtermiņā no nekā var radīt bagātību, ir visai riskanti. Kā ar katru ekonomisko burbuli, kāds uz to nopelnīs, bet lielākā daļa smagi ieberzīsies.

    Alnis
    14.06.2021 13:22

    Dusmas, ka nevar aplikt ar vēl vienu nodoklīti

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    14.06.2021 20:49

    BREAKING: random būmerim nepatīk bitcoin

    More at 11

    Last edited 2 years ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    balls deep in alts
    14.06.2021 23:38

    BREAKING: būmeri atkal salidzina fiat ar crypto un saka ka crypto nav vērtības un fiat ir segums(kura nav)

    Last edited 2 years ago by balls deep in alts
    digitalk
    15.06.2021 11:20

    > fiat ir segums(kura nav)

    tev laiks izšķirstīt kādu bilžu grāmatu zīdaiņiem par ekonomikas pamatiem, atklāsi daudz jauna un negaidīta.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    digitalk
    15.06.2021 11:36

    zīdaini, Pīters ir Gen X ;)

    Reklāma