Web Analytics
More
    Reklāma

    Salvadora kļuvusi par pirmo valsti, kas oficiāli ļauj norēķināties ar “Bitcoin”

    Jaunākie raksti

    Šķiet, ka tas bija tikai laika jautājums līdz “Bitcoin” kādā no valstīm kļūs par oficiālu maksāšanas rīku. Centrālamerikas mazākās valsts Salvadoras Kongress otrdienas vakarā pieņēmis likumu, kas atzīst “Bitcoin” kā leģitīmu maksāšanas līdzekli šajā valstī. Šis lēmums padarījis Salvadoru ievērojamu ar to, ka tā ir pirmā valsts pasaulē, kur  kriptovalūta būs oficiāli izmantojama ikdienas norēķinos.

    Par šī likuma pieņemšanu nobalsoja lielais vairākums jeb 62 no 84 Kongresa deputātiem. Savukārt ierosinājumu “Bitcoin” padarīt par likumīgu maksājumu līdzekli izteicis pats Salvadoras prezidents Najibs Bukele (Nayib Bukele). Kriptovalūtas integrēšana finanšu sistēmā notiks 90 dienu laikā, lai pēc tam līdztekus ASV dolāram to varētu droši izmantot norēķiniem, tostarp par ikdienas precēm un pakalpojumiem.

    Reklāma

    Bukele norādījis, ka maksājumi ar kriptovalūtu Salvadorā veicinās “finansiālu iekļaušanu, investīcijas, tūrismu, inovācijas un ekonomisko attīstību”. Jaunā likuma pieņemšana notikusi pāris dienas pēc tam, kad valsts izveidojusi sadarbību ar kompāniju “Strike”, kas veidos finanšu infrastruktūru, balstītu uz “Bitcoin” tehnoloģiju.

    Būtiski, ka maksājumi ar kriptovalūtām Salvadorai nudien nav sveši. Divas pludmales pilsētiņas, kas pazīstamas kā El Zonte un Punta Mango, pērn izveidoja “Bitcoin” ekonomiku, šo kriptovalūtu pieņemot maksājumiem par pārtiku un komunālajiem pakalpojumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    11.06.2021 23:50

    Nožēlojamie klauni – bitcoin heiteri teica, ka bitcoin tūlīt, tūlīt aizliegs. Tā vietā bitcoin kļūst par oficiāli atzītu valūtu.
    Have fun staying poor, losers

    Last edited 2 years ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    digitalk
    12.06.2021 07:16

    have fun going broke, sucker

    Oskars
    12.06.2021 07:50

    Tad nu gan nozimigs jaunums. Palukojieties, kada ekonomiska situacija tur ir. Nabadziga valsts, nav jau brinums, ka kaut ka jamazga pecpuse, legalizejot netiro naudu. Nozhelojami. Kaut izmirtu ta kripto valuta sava suudaa.

    Kriptobarons
    12.06.2021 08:37
    Reply to  Oskars

    Cik papi..si?

    Oskars
    12.06.2021 08:43
    Reply to  Kriptobarons

    Neinvesteju, neroku, ne ari citadi ieperku vai pardodu. Tapec jautajums nevieta. To tu vari jautat sev, cik noprotu tu nodarbojies ar kripto valutu.

    Reklāma