Web Analytics
More
    Reklāma

    “Toyota” prezentē jaunās paaudzes “Land Cruiser” ar vairākām būtiskām izmaiņām

    Jaunākie raksti

    Pēc mūsdienu autobūvei netipiski gariem 14 gadiem ar esošās paaudzes modeli, “Toyota” beidzot izrādījusi jaunās paaudzes apvidus auto. Jaunais “Land Cruiser” acīmredzami ir iepriekšējo paaudžu tradīciju turpinātājs, piedāvājot kantaino dizainu, kā arī spējas pārvarēt sarežģītāko reljefu un klimatiskos apstākļus, ko šī planēta spējīga piedāvāt

    Tehniski viena no galvenajām izmaiņām ir atteikšanās no iepriekš labi pārbaudītā V8 motora, tā vietā piedāvājot V6 variantus ar divām turbīnām. 3,5 litru V6 benzīna motors attīstīs 415 zirgspēkus, savukārt 3,3 litru V6 dīzelis nodrošinās 309 zirgspēkus. Abi šie motori savienoti ar 10-pakāpju automātisko pārnesumkārbu un, kā tas būtu pašsaprotams “Land Cruiser”, auto nodrošina pilnpiedziņu. “Toyota” sola samazinātu degvielas patēriņu un labākus emisiju rādītājus, bet to vēl redzēsim.

    Reklāma

    Mašīna tapusi uz “TNGA-F” platformas, kas jau iepriekš ir gana labi pārbaudīta darbībā, bet pats ražotājs atzīmē “spēcīgu rāmja struktūru”, kas sametināta kopā, palielinot stingrību. Mašīnas svars samazināts par aptuveni 200 kilogramiem, veiktas izmaiņas aizmugurējo amortizatoru ģeometrijā, tāpat veiktas izmaiņas “Kinetic Dynamic Suspension” balstiekārtas sistēmā.

    “Multi-Terrain” ekrāns vadītājam nodrošina skatu uz šķēršļiem, kas gaidāmi priekšā, savukārt “Multi-Terrain Select” sistēma automātiski maina braukšanas režīmus, pielāgojoties ceļa segumam. Salona apdare vismaz vizuāli izskatās adekvāti “Land Cruiser” līmenim, piedāvājot trīs sēdekļu rindas. Viduskonsolē novietots multimediju sistēmas ekrāns, bet zem tā ir kaudze ar pogām dažādiem braukšanas režīmiem, savukārt instrumentu panelī redzam divas analogas mērskalas, kā arī ekrānu starp tām. “Toyota” sola, ka jaunais auto pie klientiem nonāks gada otrajā pusē, bet tā cena pagaidām nav zināma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Itanium
    11.06.2021 11:29

    Skatos, ka šiem vēl joprojām 90o gadu mūzikas centrs pa vidu :D

    Elvis
    11.06.2021 11:40

    Šo raksturo trīs burti – WTF

    2002
    11.06.2021 19:47
    Reply to  Elvis

    īsti vīri nesūrojas.
    kā gan tik ilgi varētu tirgot kantaino geļiku? tur jau tas knifs, oldskūlam ir savi cienītāji.

    Spēkrats
    11.06.2021 11:47

    Latvijas beduīni jau pako naudu koferī hehe
    Pasaules skarbākie apstākļi nav joka lieta.

    Reklāma