Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft tikai jūlijā no Windows izvāks Adobe Flash

    Jaunākie raksti

    Adobe jau pagājušajā gadā apstiprināja, ka nu tiešām ir pienācis Flash gals – Flash Player vairs netiek uzturēts un atjaunināts līdz ar izgājušā gada 31. decembri, bet no 12. janvāra Flash saturs vairs nespēj palaist Flash Player. Bet tikai šajā vasarā Microsoft izņems Flash atbalstu no Windows 10.

    Jūlijā gaidāmais Windows Update KB4577586 atjauninājums tā arī sauksies – “Update for Removal of Adobe Flash Player”. Vēl šo baltdien Adobe Flash Player ir iebūvēts Windows 10, bet arī iepriekš Microsoft solīja no Flash atvadīties jau jūnijā.

    Reklāma

    Par atteikšanos no Flash Adobe paziņoja jau 2017. gadā, lai arī Chorme tīmekļa pārlūks sāka pakāpeniski atteikties no Flash satura jau aptuveni gadu pirms tam.

    Flash tehnoloģijai ir bijis garš mūžs gandrīz ceturtdaļgadsimta garumā – vēl pirms YouTube ēras Flash nodrošināja lielāko daļu tīmekļa video, Flash darbināja spēles un reklāmas. Internets un tehnoloģijas gājušas tālāk, un Flash kļūst pavisam lieks. 2015. gadā Flash pārstāvēja tikai 6% no tīmeklī atskaņoto video apjoma, kas ir milzīgs kritums pret 2014. gada 21%.

    Flash tehnoloģija pēdējos gados tika nīdēta no visām pusēm. Android atteicās no Flash atbalsta 2012. gadā. Apple nekad nav atbalstījis Flash tehnoloģiju iOS viedierīcēs, arī Google ilgāku laiku centās attālināt lietotājus no Flash izmantošanas, piedāvājot HTML5 alternatīvu. Google ierocis cīņā pret Flash ir reklāmas satura liegšana Chrome pārlūkā un reklāmās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    17.05.2021 16:47

    Bija labs plugins,kas konvertē embedētos flash animāciju un videoklipus uz html5 un dara diezgan labi.

    Reklāma