Web Analytics
More
    Reklāma

    “Northvolt” piesaista 2,75 miljardus dolāru, lai palielinātu bateriju ražošanas jaudas

    Jaunākie raksti

    Bateriju izstrādātājs un ražotājs “Northvolt” paziņojis, ka uzņēmums piesaistījis 2,75 miljardus dolāru lielas investīcijas, kas ļaus palielināt pamazām palielināt bateriju ražošanas jaudas Eiropā. Uzņēmums plāno, ka 2030. gadā tas ik gadu spēs saražot baterijas ar kopējo ietilpību 150GWh.

    Lielākie investori šoreiz bijuši “Goldman Sachs” un “Volkswagen”, taču investīcijas veikuši vēl virkne uzņēmumu. Tiek vēstīts, ka “Volkswagen” ieguldījis apmēram pusmiljardu eiro.

    “Northvolt” jau ir vairāki iespaidīgi līgumi ar autoražotājiem – pirms gada uzņēmums parakstīja 2,3 miljardus dolāru vērtu vienošanos par bateriju piegādi ar “BMW”. Tāpat ir arī 14 miljardus vērts un 10 gadus ilgs darījums ar “Volkswagen” koncernu. Tie ir divi no lielākajiem piegāžu līgumiem, taču kopumā uzņēmumam ir parakstītas vienošanās par bateriju ražošanu un piegādi apmēram 27 miljardu dolāru vērtībā. No citiem zināmākajiem klientiem jāizceļ zviedru smagās tehnikas ražotājs “Scania”.

    “Northvolt” tuvāko gadu laikā ir vērā ņemami attīstības plāni, taču, lai sasniegtu 2030. gada mērķi, ražotājam būs nepieciešamas vēl vismaz divas rūpnīcas. Plānots, ka vismaz viena no tām varētu atrasties Vācijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skolēnu brīvlaiks
    11.06.2021 09:11

    kas ļaus palielināt pamazām palielināt

    Reklāma