Web Analytics
More
    Reklāma

    8. jūnijā aptuveni stundu nedarbojās lērums populāru tīmekļa vietņu

    Jaunākie raksti

    8. jūnija pusdienlaiks lielai daļai interneta lietotāju varēja būt nervus stindzinošs, jo noteiktā daļā pasaules aptuveni stundu nedarbojās ļoti daudz populāru mājaslapu un interneta servisu.

    Problēma bija skārusi satura piegādes tīklu un mākoņpakalpojumu sniedzēju Fastly (angliski content distribution network), kas nodrošina mājaslapu ātrāku ielādi, sadalot slodzi starp serveriem, kuri fiziski atrodas tuvumā lapas lietotājam. Šī problēma pēc Latvijas laika sākās nedaudz pirms pulksten 13:00 un skāra tādas mājaslapas kā Reddit, Twitch, Amazon, Stack Overflow u.c. Arī daļa mediju kā CNN, The New York Times, The Guardian u.c. Tomēr ne visi interneta lietotāji saskārās ar problēmu, jo tā ir bijusi pietiekami lokāla, un daļa lietotāju par to varētu lasīt tikai ziņu virsrakstos.

    Reklāma

    Avots: Fastly

    Kā norāda Fastly, tad servisa uzstādījumi ir veicinājuši daļu piekļuves punktu atslēgšanos, kas ir bijis iemesls, kāpēc mājaslapas ir pārtraukušas savu darbību. Aptuveni stundas laikā uzņēmums jau bija sapratis problēmas cēloni un to atrisinājis, bet izskatās, ka vismaz mūsu pusē šī problēma netika novērota. Tiesa, tā parāda cik daudz tieši lielo servisu un populāro interneta lapu izmanto Fastly servisu, un cik ļoti tas vas ietekmēt darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    10.06.2021 09:20

    Es tieši lekcijā runāju par versijas kontroli un kā par “laimi” ne gitlab ne github nebija pieejams. Labi, ka biju instalējis savu lokālo serveri gitea un varēju paradīt kas un kā. Pievīla mani internets tajā dienā.

    Foo
    10.06.2021 10:45
    Reply to  Usinss

    Stackoverflow un stackexchange arī nebija sasniedzams kādu brīdi tepat Latvijā

    Bar
    10.06.2021 14:29

    Piemēram man nestrādāja, tas pats reddit.com, kursors.lv un vēl vesels lērums saites. Neteiktu, ka Latvijā nebija jūtams. Tā paša 8. jūnija rīts līdz pēcpusdienai. Sākumā šķita, ka nepareizi adreses ievadītas. Dažviet metās ārā clouflare kļūdas.

    Reklāma