Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung radījis elastīgu elektronisko “ādu”, kura spēj attēlot pulsu

    Jaunākie raksti

    Samsung zinātnieku komanda ir radījusi izstiepjamu OLED ekrānu, kuru var dēvēt par elektronisko “ādu”, jo tas ir ļoti plāns, kā arī to ir iespējams izstiept. Šāda risinājuma mērķis ir veidot medicīniskos sensoru un samazināt to izmērus.

    Šī tehnoloģija vēl ir tikai savā attīstības un izstrādes sākuma stadijā, bet kā norāda Samsung komanda, tad jau pēc pirmajiem testiem ir skaidrs, ka šī tehnoloģija ir spējīgāka sniegt precīzākus mērījumus, salīdzinot ar konkurentiem. Šobrīd ir radīts displejs, kuru ir iespējams izstiept pat tūkštošs reižu un tas turpinās funkcionēt. Nākotnē tas pavērtu iespēju radīt liela izmēra un augstas izšķirtspējas displejus. Protams, šis ir liels tehnoloģiskais izaicinājums, jo ir skaidrs, ka ekrāni ir pietiekami statiskas ierīces, kuras pie kāda ārējā trieciena mēdz ātri saplīst. Samsung zinātnieki savā modelī ir izmantojuši elastomēru, kas spēj nodrošināt augstu elastību un izturību.

    Reklāma

    Avots: Samsung

    Nākamais svarīgais solis ir bijis pusvadītāju integrācija šajā displejā, mainot molekulu novietojumu, tādējādi cīnoties pret karstumu un samazinot stresu uz ekrānu, kad tas tiek pakļauts stiepšanai. Ir bijis jāatrod risinājums arī elektrodiem pakļauties šai slodzei, lai ekrānā būtu iespējams iebūvēt tādus sensorus, kādus mēs izmantojam mūsu viedpulksteņos. Samsung komanda norāda, ka testu laikā jaunā izstiepjamo displeju tehnoloģija ir veiksmīgi sevi pierādījusi, sniedzot pat 2,4 reizes spēcīgāku signālu, kas saņemts caur ādu, salīdzinot ar citiem fiksētajiem silikona sensoriem.

    Pagaidām gan šis produkts nav pieejams plašam patēriņam, un tas atrodas savā attīstības un izpētes stadijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma