Web Analytics
More
    Reklāma

    Bosch par 1 miljardu eiro atver jaunu pusvadītāju ražotni Vācijā

    Jaunākie raksti

    Vācu tehnoloģiju un elektronisko komponenšu ražotājs Bosch šajā pirmdienā ir oficiāli atvēris savu jauno pusvadītāju substrātu (angliski wafer) ražotni Drēzdenē, tajā ieguldot 1 milljardu eiro.

    Pamatā rūpnīca koncentrēsies uz to produktu ražošanu, kas ir tieši nepieciešami auto industrijai, kurus arī skārusi pandēmija, jo iztrūkst tieši vadības sistēmu detaļas, ne kāda automašīnas tehniskā komponente. Šajā rūpnīcā tiks ražotas tieši pusvadītāju substrāti, bet pēc tam tie tiks nosūtīti partneriem, lai pievienotu pašus pusvadītājus un iepakotu detaļas. Bosch Drēzdenē ražos tieši 300 milimetru substrātus, bet blakus esošajās rūpnīcās jau šobrīd tiek ražotas 150 un 200 mm izmēra substrāti.

    Reklāma

    Jaunās rūpnīcas izmērs būs aptuveni 7200 kvadrātmetri, un Bosch lepojas ar to, ka tā būs viedā ražotne, kuras pārvaldībā tiks izmantotas mākslīgā intelekta un lietu interneta sniegtās iespējas. Tas ļaus reālā laikā redzēt informāciju par aptuveni 100 ražošanas mašīnām. Kaut arī šī rūpnīca būs ļoti moderna, tomēr tās pilnīgai pārvaldīšanai tāpat būs nepieciešami 700 darbinieki. Mākslīgā intelekta algoritmi būs spējīgi nekavējoties ziņot par anomālijām un novirzēm no jebkura ražotnē esošā sensora.

    Ražotne savu darbu oficiāli uzsāks jūlija sākumā ražojot pusvadītājus dažādiem darbarīkiem, bet tieši auto nozarei paredzēto substrātu ražošana sāksies septembrī. Kā norāda viens no Bosch vadītājiem Jens Fabrovskijs (Jens Fabrowsky), tad pilns pusvadītāja ražošanas cikls ilgst llīdz pat 20 nedēļām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma