Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” sāk globāli izvērst jauno faktu pārbaudes funkciju “Birdwatch”

    Jaunākie raksti

    Gada sākumā rakstījām, ka “Twitter” sāk izmēģināt jaunu iespēju – faktu pārbaudes programmu “Birdwatch”. Veicot pāris uzlabojumus, uzņēmums šo funkciju beidzot sāk globāli izvērst, un pašreiz tā pieejama pirmajiem “iOS”, “Android” un tīmekļa vietnes lietotājiem.

    “Birdwatch” galvenā ideja ir mazināt viltus ziņu, maldinošas informācijas izplatību. Atsevišķiem “Twitter” lietotājiem – “Birdwatch” programmas dalībniekiem – pie ierakstiem ir iespēja uzrakstīt faktos balstītus labojumus. Tvīta īpašnieks varēs izvērtēt šos komentārus un izvēlēties, veikt korekcijas savā ierakstā vai nē. Ja labojums tiks uzskatīts par nevērtīgu, “Birdwatch” piezīme automātiski tiks noņemta. Savukārt, ja lietotājs korekcijas atzīs par noderīgām, piezīme paliks, un tā būs publiski redzama.

    Reklāma

    Pašreiz vēl ir neskaidrības, cik efektīvi “Birdwatch” varētu darboties platformā. Piemēram, “Facebook” dezinformācijas mazināšanā izmanto centralizētu pieeju, piesaistot neatkarīgas faktu pārbaudes organizācijas. Savukārt “Twitter” vēlas šo procesu padarīt decentralizētu – ar “Birdwatch” programmas dalībnieku palīdzību, kas varētu būt mazāk efektīvs un lietotāju mazāk atbalstīts variants viltus ziņu mazināšanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma