Web Analytics
More
    Reklāma

    “Hyundai” plāno piedāvāt 3 mēnešu izmēģinājuma periodu pirms “IONIQ 5” iegādes

    Jaunākie raksti

    Daudzviet pasaulē tiek piedāvāts valsts atbalsts un dažādi atvieglojumi, lai cilvēki izvēlētos pāriet uz elektroauto, tomēr ar to joprojām ne vienmēr ir pietiekoši, lai pircējus pārliecinātu. “Hyundai” izrādījis iniciativu no savas puses, piedāvājot “izmēģini pirms pērc” programmu savam jaunajam “IONIQ 5” elektroauto.

    Tas nozimē, ka potenciālie pircēji, kuri nav pārliecināti par nobraucamā attāluma rezervēm un uzlādes iespējām, kā arī jebkurām citām elektroauto ekspluatācijas niansēm, varēs izmēģināt mašīnu trīs mēnešus pirms izlemt par tās pirkšanu. Tas, protams, nebūs par brīvu, autoražotājam iekasējot naudu par mašīnas lietošanu, apdrošināšanu un apkopēm, kas šajā neilgajā posmā varētu būt nepieciešamas. Gala versija tam, kā šis projekts varētu izskatīties, joprojām ir izstrādes stadijā. Tāpat nav zināms, cik tad maksās šāda īstermiņa auto īre, bet “Hyundai” pārstāvji atzīmē, ka viņi cer interesi pārvērst pārdotās automašīnās.

    Uzņēmuma pārstāvji stāsta, ka šādā veidā klientiem ir iespējas izmēģināt un saprast, cik ļoti mašīna ir piemērota viņu dzīvesveidam, ražotājam esot pārliecinātam, ka izmēģinājums sekmēs pārdošanu. “IONIQ 5” ir viens no šī gada gaidītākajiem elektroauto, piedāvājot ļoti daudzsološu specifikāciju – mašīna aprīkota ar 800V bateriju tehnoloģiju, kas nozīmē ultra ātru uzlādi – ar līdzstrāvu “IONIQ 5” spēs lādēties ar 220 kW jaudu. Tas nozīmē, ka baterijas uzlāde no 10 līdz 80 procentiem prasīs nu jau tikai 18 minūtes, bet 100 kilometriem WLTP ciklā vajadzēs tikai 5 minūtes ilgu uzlādi. Tehniski auto spēs lādēties arī ar 400V spriegumu. Līdz šim 800V tehnoloģija bija reti izmantota un pārsvarā sastopama dārgākajās elektriskajās mašīnās. Turpinot par baterijām, pieejamas divas versijas – 58 kWh un 72,6 kWh. Abas versijas pieejamas gan ar pilnpiedziņu, gan aizmugurējo piedziņu, savukārt maksimālais nobraucamais attālums ar vienu uzlādi ir 470 – 480 kilometri. Auto arī spējot vilkt 1600 kilogramus smagu piekabi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma