Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas fintech jaunuzņēmums “Nordigen” piesaistījis 2,1 miljonu eiro investīcijas

    Jaunākie raksti

    Latvijā bāzētais finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums “Nordigen” spēris nozīmīgu soli savā attīstībā, piesaistot 2,1 miljonu eiro lielu finansējumu. Investoru vidū redzami tādi uzņēmumi kā “Black Pearls VC”, “Calchas Holding”, “Highgoal Capital”, “ID4 Ventures”, “Inventure”, “Superangel”  un citi. Svarīgi piezīmēt, ka starp finansējuma izsniedzējiem ir arī eņģeļinvestori Artis Kehris (Printify), Henrijs Nilerts, (Henry Nilert), Geri Kodres (Gerri Kodres) un Rīvo Antons (Riivo Anton).

    “Nordigen”, kuru 2016. gadā radīja Roberts Bernāns un Rolands Mesters, pamatā nodarbojas ar bankas datu analīzi jeb tā saukto open banking pakalpojumu sniegšanu uzņēmumiem un privātpersonām, nodrošinot bezmaksas piekļuvi bankas datiem un cita veida finanšu informācijai. Uzņēmums ir pirmais savā jomā, kas konta informācijas pakalpojumu sniedz pilnībā par brīvu. Iegūtais finansējums, visticamāk, tiks novirzīts šīs jomas tālākai attīstībai un jaunu iespēju piedāvāšanai.

    Reklāma

    Pakalpojumu sniegšanā “Nordigen” koncentrējas uz banku jau radītām publiskajām lietojumprogrammu saskarnēm, 2020. gada nogalē sākot piedāvāt bezmaksas Open Banking API. Šis pakalpojums sniedz pieeju privātpersonu un biznesa klientu kontiem, lietotājvārdiem un kontu numuriem, 3 – 24 mēnešu konta izrakstam un nepārtrauktu pieeju 90 dienu lietotāja kontu datiem, kas tiek atjaunoti 4 reizes dienā.

    Kopš 2020. gada laika uzņēmums atbalsta 1000 Eiropas banku publiskās lietojumprogrammu saskarnes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    04.06.2021 01:36

    Jebkuru sistēmu var apiet, es to izdarīju ar Nordigen.

    Kursors.lv
    04.06.2021 07:40
    Reply to  Jānis

    Tieši kā tu to izdarīji? Vai nu detalizētāk pastāsti, vai arī tas nav noticis :)

    Karlis
    05.06.2021 23:35

    Vispar interesanti, ka it ka apgaja Nordigen sistemu, bet Nordigen jau piedava datus un uznemums pats izvelas ko ar datiem darit jeb kadu sietu/sistemu izveleties :)

    digitalk
    06.06.2021 00:27
    Reply to  Karlis

    varbūt gribēja pateikt, ka strikti ierobežoto finansu info sistēmu apgājis tieši ar Nordigen?

    Reklāma