Web Analytics
More
    Reklāma

    Nordigen uzsāk piedāvāt bezmaksas Open Banking API

    Jaunākie raksti

    2018. gada sākumā Eiropas Savienībā stājās spēkā otrā Maksājumu pakalpojumu direktīva, pazīstama kā PSD2 (Payment Service Directive 2). Latvijā tās nosacījumi iestrādāti Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā. Ņemot vērā ES regulējumu, elektronisko maksājumu veikšana kļūst lētāka, vieglāka un drošāka.

    Diemžēl ar PSD2 ieviešanu ne visām kredītiestādēm veicas ideāli. Jau minētā Swedbank sadarbojas ar SEB un Citadele kontiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, bet mūsu pašu Nordigen izstrādātais bezmaksas Open Banking API nodrošinās nesalīdzināmi plašāku sadarbību starp dažādu banku sistēmām.

    Reklāma

    Nordigen jau šobrīd piedāvā 300 sadarbību starp 300 Eiropas bankām, šis Nordigen Open Banking pakalpojums pieejams 60% līdz pat 90% iedzīvotāju (atkarībā no Eiropas valsts). Nordigen Open Banking API ir bez maksas, bet kredītiestādēm, kas iegādājas Nordigen papildu pakalpojumus, pastāv arī iespēja iegūt plašāku informāciju par klienta kontiem. Protams, te ir runa par bankas iespēju pārliecināts par saistībām un kontu apgrozījumu tikai pēc personas nepārprotama iesniegumu parakstīšanas bankā.

    Nordigen Open Banking API piedāvās šādas iespējas:

    • pieeju privātpersonu un biznesa klientu kontiem;
    • pieeju lietotājvārdiem un kontu numuriem;
    • pieeju 3 – 24 mēnešu konta izrakstam;
    • nepārtrauktu pieeju 90 dienu lietotāja kontu datiem, kas tiek atjaunoti 4 reizes dienā.

    Tink un Plaid piedāvā līdzīgu pakalpojumu, bet tas ir daudz dārgāks par Nordigen.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Cits
    01.12.2020 14:49

    Maldinošs raksts. Vai arī neesmu vēl pamodies. Radās iespaids, ka varēs šo izmantot maksājumu ierosināšanai, bet patiesībā tiks izmantots tikai konta datu izgūšanai: https://nordigen.com/en/blog/were-launching-a-free-psd2-data-api-for-europe/.

    Reklāma