Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple atliek maksas podkāstu servisu līdz jūnijam

    Jaunākie raksti

    Aprīlī notikušajā Apple pavasara prezentācijā, kurā uzsvars tika likts uz atjaunoto iMac datoru un iPad Pro planšetdatoru, Tims Kuks pieminēja, ka Apple Podcasts servisā būs pieejams maksas serviss, kas ļaus atbalstīt savus satura veidotājus un iegūt īpašu saturu.

    Jaunās iespējas tika gaidītas maijā, tomēr Apple oficiālā vēstulē jau paziņojis, ka maksas servisa palaišana atlikta līdz jūnijam. Tas darīts tāpēc, lai nodrošinātu labāko un augstāko servisu saviem klientiem, protams, oficiālais iemesls nav zināms. Kā norāda pieejamā informācija, tad podkāstu veidotāji no saviem abonentiem varēs prasīt jebkādu summu, no kuras Apple attiecīgi ieturēs komisijas maksu. Pirmajā gadā tie būs 30%, taču katrā nākamajā summa samazināsies līdz 15%. Interesants piegājiens, kas pirmajā momentā mani kā satura veidotāju nemaz tā nestimulēto to darīt.

    Reklāma

    Iespējams, ka tieši podkāstu servisa abonēšanas kontekstā populārāks varētu būt gada maksājums, tādējādi uzreiz parādot savu vēlmi patērēt noteikto saturu. Joprojām podkāsti būs pieejami arī bez maksas, bet jaunā iespēja ļaus tieši atbalstīt noteiktus veidotājus, kā arī iegūt īpaši radītu audio materiālu vai vienkārši neklausīties reklāmās. Līdzīgi kā tas ir servisos Patreon, YouTube Premium u.c. Kaut arī maksas serviss vēl nedarbojas, jaunajā iOS 14.6 versijā šīs izmaiņas jau ir iekļautas, tā kā jāgaida līdz oficiālajam palaišanas brīdim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aplams
    31.05.2021 16:09

    laba zinja, junijs ir rit

    Reklāma