Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft nodēvē Edge par ātrāko Windows 10 tīmekļa pārlūku

    Jaunākie raksti

    Microsoft apsolījis, ka Edge tīmekļa pārlūka 91. versija kļūs par ātrāko pārlūku, kas paredzēts Windows 10. Edge tīmekļa pārlūka lietotāji jau būs pamanījuši neaktīvās cilnes (sleeping tabs), ko Microsoft sola vēl uzlabot pārlūka 91. versijā.

    Edge tīmekļa pārlūka neaktīvās cilnes būs agresīvākas – neizmantotās pārlūka cilnes tiks uzreiz noliktas gulēt, nevis tās aizies gulēt pēc kāda laika. Tādējādi neaktīvās cilnes uzreiz taupīs Edge tīmekļa pārlūka izmantot enerģiju un operatīvās atmiņas tēriņus. Lielākos uzlabojumus redzēs tie, kuri neizmanto nekādus reklāmu bloķētājus, jo reklāmas uzreiz pārtrauks fonā darboties un netērēs resursus.

    Reklāma

    Edge tīmekļa pārlūks jau martā ticis arī pie uzlabotas ātrdarbības pārlūka startēšanas laikā. Microsoft uzsver, ka šī iespēja padara Edge tīmekļa pārlūka palaišanu par 41% ātrāku.

    Microsoft uz Chromium bāzēto Edge tīmekļa pārlūku pārgāja pirms aptuveni pusotra gada. Sākotnēji jaunais Edge tīmekļa pārlūks bija ar niecīgu iespēju klāstu un tas bija gandrīz neizmantojams, bet šobrīd esmu ikdienā pilnībā galddatoros pārgājis uz Edge tīmekļa pārlūku, vien viedtālruņos dodu priekšroku Firefox.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    28.05.2021 09:28

    Kāda vaina Opera pārlūkam? Ko EDGE var piedāvāt labāku? Opera strādā ātri, liels pluss ir integrēts addblockers, pieejams arī bezmaksas VPN.

    Chrome plus ir iespēja ieslēgt automātisko visas lapas tulkošanu, lasi kaut somu vai korejas lapas.

    EDGE tikai sola vai ir arī kas reāli pielietojams un labāks kā citiem?

    inx
    28.05.2021 11:06
    Reply to  davix

    Man riebjas chrome dziņa bāzētie pārlūkprogrammas.

    davix
    28.05.2021 11:22
    Reply to  inx

    Jo kādēļ? No tehniskā vai no “user friendly” viedokļa ir nepatika? Kādas ir EDGE priekšrocības?

    geksis
    29.05.2021 09:27
    Reply to  davix

    Opera iebūvētajam reklāmu bloķētājam, pēdējā laikā, ir problēmas ar to, ka par daudz bloķē. Manā gadījumā problemātiski ir lietot Youtube, kur bieži nākas no jauna ielādēt lapu lai varētu sākt skatīties video, it īpaši tas kaitinoši ir, ja palaiž atskaņošanas sarakstu. Nācās atslēgt iebūvēto un uzlikt citu alternatīvu (ublock), kas pagaidām darbojas labi. Bet lielākais pluss, kā dēļ es neesmu pārgājis uz Edge, Opera ir tāds, ka netiek aizvērts pārlūks pēc pēdējās cilnes aizvēršanas. Par sānu sānu joslas plusiem, kas ir pašsaprotami, pat nepieminēšu. Edge ja neskaita ātrdarbību ne ar ko īpaši neizceļas, ja nu vienīgi ar to, ka iestatījumos lai kaut ko atrastu ir jāzin precīzi, ko meklē. Chrome pēdējā laikā vispār palicis par lēnu pārlūku, kas bieži uzkarās. pret firefoks, man personīgi ir alerģija, jo ir savācis sevī tik daudz lieka, ka nav iespējams viņu lietot. To, ka Edge un pārspēj gan chrome, gan firefox ātrdarbībā vislabāk var redzēt uz datoriem ar ļoti lēniem dzelžiem. Bija man te viens dators (precīzāk kalkulātors) uz kura palaižot (aukstais starts) edge es paspēju tikai tejkanā ūdeni uzvārīt, bet pēc chrome vai firefox palaišanas varēja paspēt pat uztaisīt kafiju un to izdzert, pēc kā tikai varēja sākt strādāt (operas uz tā datora… Read more »

    Krotow
    28.05.2021 21:21

    Jau 91. versija? Kopš kura laika builda numurus liek kā galvenos versijām?

    Reklāma