Web Analytics
More
    Reklāma

    “Porsche” centrā atklāj Latvijā jaudīgāko elektroauto lādētāju

    Jaunākie raksti

    Turpinot elektromobiļu infrastruktūras attīstīšanu Latvijā, SIA “Baltijas sporta auto” pie “Porsche Latvija” centra Rīgā trešdien, 26. maijā, atklāja divus līdz šim jaudīgākos līdzstrāvas elektroauto lādētājus Latvijā, informēja “Porsche Latvija” centra vadītājs Ivars Norvelis.

    Pieslēdzoties “Charge Box” iekārtai, tā elektroauto uzlādēs ar līdz pat 320 kilovatu lielu jaudu. Tas nozīmē, ka 22 minūtēs elektrisko automobili varēs uzlādēt līdz pat 80%, lai pēc tam bez bažām nobrauktu 380 kilometrus. Kamēr autovadītājs nesteidzīgi baudīs tasi kafijas, elektroautomobilis jau būs gatavs atkal doties ceļā.

    “Mūsu mērķis ir parādīt, ka elektroauto mūsdienās var uzlādēt teju tikpat ātri, cik uzpildīt degvielu”, norāda Ivars Norvelis. Ilgā uzlāde ir viena no elektromobiļu īpašnieku bažām, un šī iekārta nodzēš tradicionālo lādētāju radītās robežas, paveicot darbu nevis vairākās stundās, bet gan dažās minūtēs,” piebilst Norvelis.

     

    Īpaši jaudīgos lādētājus bez maksas būs iespēja izmantot klientiem, kas uz “Porsche Latvija” centru dosies ar savu elektroauto. Līdz šim “Porsche” izplatītājs “Baltijas sporta auto” ir atvēris arī četras publiskās elektromobiļu uzlādes stacijas – divas pie “Arēna Rīga”, pa vienai pie ACB Tenisa kluba Mārupē un pie Liepupes muižas. Šajos punktos automašīnām var veikt standarta jaudas uzlādi.

    Elektroautomobiļu skaits Latvijā pēdējā gada laikā ir ievērojami audzis. Saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas datiem šā gada aprīļa sākumā Latvijā reģistrēti 1349 elektroauto, kas ir teju uz pusi vairāk nekā līdz 2020. gada aprīlim, kad bija reģistrētas 735 elektriskās automašīnas. Arī “Porsche Latvija” klientu vidū pērn otrais iecienītākais modelis ir bijis tieši elektriskais “Porsche Taycan”, un tagad dīleris piedāvā pasūtīt šo un citus automobiļus ne tikai klātienē, bet arī tiešsaistē.

    Palielinoties ar elektrību darbināmo auto skaitam, aug arī vajadzība pēc ērtas un ātras enerģijas iegūšanas. Pie elektroauto uzlādes staciju pieejamības un efektivitātes uzlabošanas strādā ne tikai “Porsche Latvija”. Lai padarītu pārvietošanos ērtāku cilvēkiem, kas izmanto dabai draudzīgākas, ar elektrību darbināmas automašīnas, Satiksmes ministrija līdz 2030. gadam Latvijā plāno atvērt elektromobiļu lieljaudas uzlādes punktus.

    Visā Eiropas Savienībā šobrīd ir svarīga virzība uz videi draudzīgāku, tīrāku mobilitāti, aicinot samazināt CO2 izmešus, kam seko arī “Porsche”. “Ir skaidrs, ka nākamais “Porsche Macan”, kas tirgū nonāks 2023. gadā, būs pilnībā elektrisks. Papildus tam vācu sporta auto ražotājs turpina ieviest arī vairākas hibrīda auto versijas. Turpmākajos gados mūsu mērķis ir nodrošināt, ka puse pieejamo automobiļu būs elektriski,” piebilst Norvelis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    27.05.2021 11:57

    Vismaz žurnālisti varēs ātri saņemt uzlādētās mašīnas.

    Antuuns
    27.05.2021 12:08

    jautājums cik reizēm kalpos šāds akumulators

    Otto
    27.05.2021 12:48
    Reply to  Antuuns

    Braukt ar šādu auto ir kā sēdēt uz pulvermucas ar cigāru zobos

    Normunds
    27.05.2021 12:11

    Droši vien aizmirsa pieminēt, ka uzlādēties varēs tikai tie, kas ieradīsies ar saviem Porsche elektro auto nevis citiem.

    Elektriķis
    27.05.2021 14:10
    Reply to  Normunds

    Taisnība, mani “atšuva”…

    Krotow
    28.05.2021 21:15
    Reply to  Elektriķis

    Nav ko ar nabagvāgeniem pa porša dīlera pagalmu maisīties. Īstajiem klientiem vēl no pārbīļa caureja piemetīsies. Iedomājies piepūstu porša sēdekli…

    Elektriķis
    27.05.2021 12:11

    Prognozēju ka šiem būs daudz apmeklētāju. Varēs vismaz pārbaudīt, cik lielu uzlādes jaudu konkrētais auto spēj paņemt pretī.

    Otto
    27.05.2021 12:47

    joprojām tehnoloģijas ir zemā līmenī–un tas fakts ,ka tiek jau reklamēts “”jaudīgs””lādētājs”” ,liek būt uzmanīgiem—ja AKB ātri tiek lādēts –tam pieaug nestabilitāte un tas ir sprādzienbīstams–respektīvi–auto var uzsprāgt .Šādi sprādzieni notiek laiku pa laikam. Un ne obligāti lādēšanas režīmā–tas var notikt ari braucot.
    Vai jūs esat redzējuši Porshe ar uzsprāgušu AKB ..????
    Un tas ,ka ar ātrā laikā lādētu AKB var nobraukt pāri par 500km –ir klaji meli.

    Krotow
    28.05.2021 21:16
    Reply to  Otto

    Pats esi braucis ar elektrisko auto, kam ir 500+ km baterija, no pilnas baterijas līdz tukšai? Ja nē, sākumā izbrauc.

    Aigars Axx
    28.05.2021 01:16

    Lejot degvielu, es kafiju pat nopirkt nepaspēju. Un kāpēc vispār tiek pieminēta tā s..da kafija? Tā ir tāda obligāta prasība lādēšanas laikā strēbt to žļurgu ko jūs saucat par kafiju?
    Cik tas ir – uz pusi vairāk?
    Vajadzība ir ne tikai pēc ērtas un ātras uzlādes, bet arī lētas. Tas publiskajās stacijās ir nesasniedzams lielums.

    Krotow
    28.05.2021 21:18
    Reply to  Aigars Axx
    Last edited 2 years ago by Krotow
    Reklāma