Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks un “Tesla” apsver iespēju ienākt Krievijas tirgū un, iespējams, būvēt savu rūpnīcu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja “Tesla” vadītājs Īlons Masks apsver ideju tuvākajā laikā ienākt Krievijas tirgū un tur, iespējams, būvēt rūpnīcu, kas ar “Tesla” ražotajām mašīnām apgādātu Krieviju un tās kaimiņvalstis. Skaidrs, ka mūsu lielais kaimiņš nav paraugs pārejā uz elektroauto un, ņemot vērā neaptverami plašās Krievijas teritorijas, pāreja uz elektrību tur jebkurā gadījumā būs ārkārtīgi smags process.

    Krievijā šobrīd ir vairāk nekā 500 privāti ievestas “Tesla” mašīnas un šis skaitlis pēdējā gada laikā ievērojami audzis. “Tesla” pagaidām oficiāli nestrādā Krievijas tirgū un tas ir viens no pasaules lielākajiem tirgiem. kurā “Tesla” pagaidām nestrādā oficiāli. Masks norādījis, ka “Tesla” tuvojas ienākšanai Krievijas tirgū.

    “Tesla” šobrīd veic aktīvu paplašināšanās procesu – autoražotājam jau ir rūpnīcas ASV un Ķīnā, turpinās darbs pie rūpnīcas celtniecības Berlīnes pievārtē Vācijā. Lai sasniegtu savus iepriekš izvirzītos mērķus, “Tesla” būs nepieciešamas arvien jaunas rūpnīcas gan mašīnu, gan bateriju un citu detaļu ražošanai, tāpēc rūpnīcas būvniecība pasaules lielākajā valstī, kas ir pārbagāta dažādiem dabas resursiem, šķiet itin loģisks solis. “Tesla” arī izziņojusi aptuvenās lokācijas “Supercharger” uzlādes punktiem Krievijā, kas savienos valsts divas lielākās pilsētas Maskavu un Sanktpēterburgu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zoja
    26.05.2021 11:46

    Nezinu vai kādam pietiktu drosme pirkt krievijā ražotu Teslu

    Skābene
    26.05.2021 12:09
    Reply to  Zoja

    Ja jau pērk krievijā saliktus ķīniešu auto, pirks arī teslu. Vienīgi no politiskā aspekta riskanti, ja ieviesīs sankcijas, sanāks iesaldēt kapitālu.

    Ciba
    26.05.2021 16:59
    Reply to  Skābene

    Kurš eiropā pērk kriev-ķīnas mašīnas?

    Gun
    26.05.2021 17:32
    Reply to  Ciba

    Entuziasti un psrs nostaļģijas pārņemtie, tāpat, kā Lada.

    Elektriķis
    26.05.2021 17:09

    Nezinu, kā būtu ar Teslu, bet vācu ražotāju fabrikas Krievijā ražo tikai Krievijai. Tur ražotie auto nav reģistrējami ES, lai nebūtu konkurences ar ES ražotajiem.

    Reklāma