Web Analytics
More
    Reklāma

    Norvēģijas tiesa soda “Tesla” par bateriju kapacitātes un uzlādes ātruma samazināšanu

    Jaunākie raksti

    Norveģijas tiesa pieņēmusi lēmumu sodīt elektroauto ražotāju “Tesla” pēc tam, kad virkne “Tesla” elektroauto īpašnieku vērsās tiesā par samazinātu uzlādes ātrumu un arī bateriju kapacitāti. Norvēģijas mediji vēsta, ka tiesas spriedums paredz, ka “Tesla” katram no cietušajiem mašīnu īpašniekiem izmaksās apmēram 136 tūkstošu kronu (aptuveni 13 300 eiro) kompensāciju par nodarīto kaitējumu. Tiek lēsts, ka situācijas atrisināšana Norvēģijā ražotājam varētu izmaksāt pat simtiem miljonus dolāru.

    “Tesla” ražoto mašīnu īpašnieki sūdzējās, ka pēc programmatūras atjauninājuma 2019. gadā nobraucamais attālums ar vienu uzlādi samazinājās pat par 50 kilometriem. Vienlaikus tika pamanīts, ka samazinājies uzlādes ātrums “Supercharger” uzlādes punktos. Problēmas skārušas mašīnas, kas ražotas no 2013. līdz 2015. gadam un “Tesla” skaidrojusi, ka tā vēlas palielināt bateriju ilgmūžību.

    Autoražotāja solis ar programmatūras atjauninājumu izmainīt mašīnai svarīgus parametrus novedis pie tiesas procesiem ne tikai Norvēģijā, bet arī Dānijā, ASV un citviet. Ja “Tesla” neiesniegs apelāciju, katrs no lietā iesaistītajiem 30 auto īpašniekiem saņems 13 tūkstošu kompensāciju. Ņemot vērā, ka Norvēģijā ir ap 10 tūkstošiem mašīnu, kuras teorētiski varētu būt skārusi šī problēma, “Tesla”, iespējams, nāksies pavērt savu maciņu plašāk, lai nomaksātu visus piešķirtos sodus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    26.05.2021 09:55

    Gan jau izdomās update ar piezīmi, ja vēlas pagarināt standarta garantiju savai baterijai, tad piekrīt šādām izmaiņām, ja nevēlas baterijas pagarināto garantiju, tad atstāj iepriekšējos iestatījumus un viss.

    Reklāma