Web Analytics
More
    Reklāma

    Igaunijā uzstādīts pasaulē pirmais viedais “zaļā” ūdeņraža skapis

    Jaunākie raksti

    Pasaulē pamazām notiek virzība pretī zaļākai enerģijai, un arī Baltijas valstis nav izņēmums. Nesenajā Vēja enerģijas asociācijas, biznesa tehnoloģiju platformas “BiSMART” un Dānijas vēstniecības Latvijā kopīgi rīkotajā hibrīdkonferencē “WindWorks. Powering Latvia’s energy future” tika iezīmēts vēja enerģijas potenciāls un izmantošanas iespējas Latvijā. Tikmēr Igaunijā nesen atklāts pasaulē pirmais viedais “zaļā” ūdeņraža skapis, kas paredzēts mazam, bet mobilam un ilgtspējīgam patēriņam.

    Viedajā skapī, kas ir pilnībā automatizēts, tiek uzglabāti neliela izmēra “zaļā” ūdeņraža baloni, ko nodrošina enerģētikas uzņēmumi “PowerUP Energy Technologies” un “Alexela”. Savukārt ērtas pakalpojuma saņemšanas iespējas sniedz mobilo maksājumu sistēmu lietotne “Paytailor”. Ar tās palīdzību klienti var atvērt viedo skapi, izvēlēties vajadzīgo ūdeņraža tvertņu skaitu un veikt maksājumu. Risinājums, ko darbina saules baterijas, ir labs veids, kā, piemēram, buru laivu, jahtu, kemperu īpašniekiem vai jebkuram citam mazajam patērētājam viegli un ātri iznomāt “zaļā” ūdeņraža balonus. Atkarībā no pieprasījuma līdzīgus viedos ūdeņraža skapjus varētu uzstādīt arī citās Eiropas valstīs.

    Reklāma

    “PowerUP Energy Technologies” dibinātājs un izpilddirektors Dr. Ivar Kruusenberg uzsver, ka “zaļajam” ūdeņradim ir daudzsološa loma globālo dekarbonizācijas mērķu sasniegšanā. Viņš norāda, ka Igaunijā nenotiek aktīva “zaļā” ūdeņraža ieguve, jo līdz šim tam reti rasts reāls pielietojums. Līdz ar to viedais ūdeņraža skapis ir pirmais šāds Igaunijas solis pārejā uz tīru enerģiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    24.05.2021 09:48

    Palasīju arī oriģinālo tekstu – tas ir sviests: nekādas jēdzīgas informācijas par to, kurš un kādā veidā šos baloniņus lietos, kur un kā šis ūdeņradis tiek iegūts, cik vienā baloniņā ir tā ūdeņraža? Vai zaļums ir tas, ka boloniņu tirgotava darbojas ar saules enerģiju?

    Ikars
    24.05.2021 09:52

    Kāds ir šodienas H2 pielietojums kemperos vai jahtās? Ja kā dedzināmais, tad visur ir tikai LPG iekārtas. H2 izmantošanai viss aprīkojums ir vajadzīgs cits. Ja kā elektrības avots, tad vajadzīga dārga degvielas šūna. Jahtas īpašnieki protams to var arī atļauties.

    Estonia boy
    24.05.2021 14:36

    Atēlā viss ir redzams
    https://www.powerup-tech.com/products/up400

    Lieliska iedeja, ja panemt tik daudz baterijas, tad laiva nogrimtu😂

    LAN
    24.05.2021 14:55

    Šādu būtu interesanti ugunskurā iemest.

    svaršiks
    24.05.2021 15:01
    Reply to  LAN

    nekas nebus jo šiem visiem spiediena valoniem ir spiediena varsts, kas uzkarstot atveras un attiecīgi tā pat kā LPG balons padegtu mazliet ar lielaku liesmu no izejas atveres un viss degmaisijums izdegtu.
    sen jau viss ir izdomats lai tas viss butu droši gan prieks LPG, CNG un H2.

    klons
    25.05.2021 13:28

    Ta nu gan jauns prikols… Igaunijā viss kas inovatīvs ir.. reku jau raksti par to: https://www.diena.lv/raksts/latvija/zinas/piramidas-pirma-sabruksanas-pazime-14260484

    Reklāma