Web Analytics
More
    Reklāma

    “Audi” veidos pilotprojektu ar baterijām darbināmai uzlādes stacijai

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs “Audi” paziņojis par interesantu projektu, proti, autoražotājs plāno izveidot elektroauto uzlādes staciju, kuru apgādās ar baterijās uzkrātu elektrību. Jau šovasar tiek plānots pirmais pilotprojekts, bet šajā uzlādes stacijā būs iespējams lādēties ar līdz pat 300kW lielu jaudu.

    Paredzēts, ka visu stacijai nepieciešamo elektrību nodrošinās baterijas, kuras tiks uzlādētas nakts laikā, kamēr pieprasījums pēc elektrības ir krietni mazāks nekā pīķa stundās no rīta un vakarā.

    “Audi” jau iepriekš izziņoja plānus plašai modeļu līnijas elektrifikācijai, tuvāko pāris gadu laikā piedāvājot virkni jaunu, pilnībā elektrisku modeļu vai elektrificētus esošos modeļus. Piedāvājot pašiem savu uzlādes infrastruktūru, “Audi” palielina izredzes, ka šie modeļi būs sekmīgi un labi pārdoti.

    Ražotāja plāns ir izveidot uzlādes punktus, kuros turpat uz vietas atrastos otrreiz izmantotas litija jonu baterijas, kas kopā spētu uzkrāt līdz 2,45MWh elektrības. Tas ļautu nodrošināt sešas uzlādes iekārtas ar jaudu līdz 300kW. Baterijas lādētos naktī, kamēr pieprasījums ir mazs un elektrības cenas zemas, savukārt dienas laikā elektrība tiktu lietota, lādējot mašīnas. Katram gadījumam baterijas plānots lādēt arī ar saules baterijām, nodrošinot papildus enerģijas ieguves veidus. Katra no šīm stacijām būšot aprīkota arī ar telpu, kurā iespējams iegādāties dzērienus un uzkodas, lai vadītājiem ir iespējas pakavēt laiku, gaidot savu mašīnu uzlādēšanos. Lai arī šis ir “Audi” veidots projekts un “Audi” īpašniekiem būs iespējas rezervēt laiku pie uzlādes iekārtas, ja iekārta nebūs aizņemta un rezervēta, to drīkstēs lietot citu autoražotāju mašīnu īpašnieki. Pēc pilotprojekta šovasar “Audi” lems par plašāku projekta ieviešanu dzīvē un nepieciešamajiem uzlabojumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma