Web Analytics
More
    Reklāma

    Tinder informēs par aizskarošu tekstu pirms tas tiks nosūtīts

    Jaunākie raksti

    Iepazīšanās lietotne Tinder ir saņēmusi jaunu iespēju, ko angliski sauc par “Are You Sure?” (“Vai tu esi drošs?”), kuras mērķis ir informēt lietotāju par to, ka nosūtāmais teksts otram cilvēkam varētu būt aizskarošs un apvainojošs.

    Funkcionalitāte izmantos mākslīgo intelektu, lai pirms ziņu nosūtīšanas lietotnē, tas pārbaudītu saturu, un ja būs indikācijas par to, ka rakstītais varētu būt ar negatīvu un aizskarošu pieskaņu, tiks parādīts ziņojums – “Are you sure you want to send?”. Tas nenozīmē, ka lietotājs vai ziņa tiks bloķēta, tomēr tā darbosies kā pārbaude un informatīvs paziņojums. Kā norāda iepriekšējie testi, tad mēneša laikā saņemot šādu norādi, lietotāji ir samazinājuši vēlmi nosūtīt noteikta satura ziņas. Tinder uzskata, ka šī funkcionalitāte ļaus mainīt lietotāju paradumus ilgākā laika periodā.

    Reklāma

    Avots: Tinder

    Līdzīgi risinājumi ir pieejami arī citās lietotnēs, jo 2019. gadā Instagram sāka pārbaudīt, vai tajā netiek rakstīti aizskaroši paziņojumi, kā arī mākslīgais intelekts ir spējīgs automātiski slēpt apvainojošus un neatbilstošus komentārus. Viena no jaunākajām lietām ir speciāli nepareizi rakstītu vārdu atpazīšana un bloķēšana, lai tie nepaslīdētu garām drošības filtriem. Pieņemu, ka Tinder gadījumā pagaidām tiks atpazīts un analizēts teksts angļu valodā, un šī kontrole noteikti neatrisinās problēmas pavisam. Jau iepriekš ziņojām, ka lietotnes plānos ir ļaut pārbaudīt otra cillvēka sodāmību, lai justos droši par satikšanos ar potenciālo partneri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinis
    26.05.2021 13:08

    Drīz jau vispār nevarēs pateikt ne uzrakstīt kaut ko. Whatsappa izdomās ieviest balss ziņu robotu, kurš jau analizē ko tu saki. Nevarēsi pat čomam pateikt ka viņš ir pīīī…
    Tālu, tālu tiksim šitā.

    ”DEMOKRĀTISKĀ” sabiedrība. Demokrātija ir neveiksmīgs modelis!

    Reklāma