Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamā gada vasarā beidzot būs pienākušas Internet Explorer ēras beigas

    Jaunākie raksti

    Šis mirklis notiek jau vairāku gadu garumā, bet beidzot ir parādījusies oficiāla informācija par to, ka Internet Explorer (IE) oficiāli dosies pensijā un beigs eksistēt 2022. gada 15. jūnijā. Tātad ir palicis vairāk nekā gads, lai no tā pienācīgi un godpilni atbrīvotos.

    Nākamajā gadā, kad šī interneta pārlūkprogramma dosies pelnītā atpūtā, būs pagājuši vairāk nekā 25 darba gadi. Pāreja no Internet Explorer uz jauno Microsoft Edge pārlūku notiek jau no 2015. gada, un beidzot ir nosprausts oficiāls beigu datums, kad tai ir jānotiek. Tiesa, Microsoft saglabās iespēju lietot veco pārlūkprogrammu noteiktās Windows 10 operētājsistēmas versijās, taču tās būs saistītas ar tām, kuras vairāk izmanto biznesa vai citām vajadzībām, bet ne ikdienas lietotāju versijām.

    Reklāma

    Tā kā joprojām ir pietiekami liela daļa tieši ar biznesu saistīto mājaslapu, kuras iespējams atvērt tikai Internet Explorer, ticis radīts speciāli iebūvēts IE režīms jaunajā Microsoft pārlūkā. Atbalsts tam tiek solīts līdz pat 2029. gadam. Jau šobrīd nav iespējams lietot Teams saziņas lietotnes pārlūka versiju Internet Explorer, kā arī šī gada laikā tiks pārtraukta darbība Microsoft 365 servisiem. Tas nozīmē, ka tiem, kuri lieto OneDrive, Outlook, Microsoft 365 un citas programmas, tās nebūs iespējams sasniegt, principā liedzot iespēju normāli izmantot veco pārlūku.

    Kaut arī tīmeklī klejo ļoti daudz humoristiska satura bilžu un komentāru par IE darbības “ātrumu”, un līdzīgi vāja darbība tika sagaidīta no Edge, tomēr, balstoties uz pagājušā gada informāciju, tas darbojas tīri labi un ir pat otrs populārākais pārlūks aiz Google Chrome.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    21.05.2021 10:36

    Sen bija laiks. IE nebija erts programmeetaajiem, jo lapu nacas specifiski pielagot IE, kas biezhi bija loti liels chakars un medza konflikteties ar parejiem parlukiem.

    Tasesmues
    21.05.2021 12:26

    Jau gara acīm redzu kā mūsu kompānijas admini streso, jo visām datu bāzēm pieslēdzamies tikai ar Internet Explorer

    Kristaps
    21.05.2021 14:46
    Reply to  Tasesmues

    Sūdīgi tev admini, jo ziņa ka IE tiks nogriezts ir jau kopš 2015 gada! Ja 6 gadu laikā nevar savas sistemas attiecīgi pielāgot un pāriet uz citu, daudz labāku pārlūku, ta varbūt viņiem nav jāstrādā par firmas IT administratoru… :D

    Nav jau ta, ka tikko m$ paziņojis, ka jums tiek dots pus gads jo tad varētu plēst matus ārā un labāk mainīt vispār profesiju….

    Last edited 2 years ago by Kristaps
    0939
    21.05.2021 15:39
    Reply to  Kristaps

    administratori jau neuztur lietojumus un nepielāgo tos. savukārt tas, kas uztaisīts priekš ie, ne vienmēr ir jēdzīgi portējams uz 21.gs. pārlūkiem un tad ir izvēle – tērēties pārtaisīšanai jau šodien vai pavilkt vēl mazliet un varbūt tad arī lietojums jau būs cits.

    iesacejs
    21.05.2021 17:45

    Iekšlietu ministrijas admini tagad pīpē nervozi stūrī, jo viņiem ir specifiskas programmatūras uz IE bāzes un ar activeXiem

    Krotow
    21.05.2021 21:59
    Reply to  iesacejs

    Tad viņiem būs vienaldzīgi IT plānotāji. Pirms padsmit gadiem biju viens no galvenajiem VID EDS un publisko datu bāzes UI virzītājiem izmantošanai visos lielākajos pārlūkos.Tobrīd Firefox un Opera, pēc tam Chrome. Pirmo pusotru gadu viss tapa par spīti ienaidniekam, brīvajā laikā pārtaisot IE-only lietas weba pusē. Pēc tam pārējiem jau bija iestrādes uz kā atsperties :)

    iesacejs
    21.05.2021 23:31
    Reply to  Krotow

    Dažos objektos, kur esmu bijis ir arī strādājošas ventilācijas sistēmas un konkrētas javas versijas uz ie bāzes. Lieki piebilst, ka tur ir xp sp3 :)

    Krotow
    23.05.2021 15:46
    Reply to  iesacejs

    Vecas Javas versijas apleti vecā “ēzelītī” – hakeri aiz stūra jau pilina siekalas :) Lai gan ja minētās sistēmas darbojas tikai lokālā tīklā bez fiziska pieslēguma (WiFi ieskaitot) internetam, var iztikt. Nomainīt uz jaunāku maksās sistēmas lietotājam, ko viņš diez vai gribēs. Pie kam vecākām sistēmam jaunākas kontroles programmatūras var arī nebūt.

    digitalk
    22.05.2021 00:08

    [filozofiski gaisā]
    pāris dienas atpakaļ piezvanīja cilvēks ar lūgumu palīdzēt piereģistrēt IIHF akreditāciju uz PČ, Chrome neņemot pretī. pamēģinu Chrome, tiešām neiet. mēģinu FF, it kā viss nostrādā, bet vajag vēl dažus laukus aizpildīt, atstāju tabu vaļā. pēc 4 stundām, kad ieguvu vajadzīgo info, FF uzvedas kā Chrome.

    būtu zinājis, ka šeit būs tāda ziņa, pamēģinātu IE tīri entomoloģiskas intereses pēc. piereģistrēju ar Safari uz makbūka ar pirmo reizi.

    digitalk
    22.05.2021 20:13
    Reply to  Artis

    īsti nesapratu, kā tas saistās ar starptautiskās hokeja federācijas mājaslapas programmētāju līkrocību, bet paldies par info.

    Reklāma