Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Edge apsteidz Firefox, kļūst par otru populārāko pārlūku

    Jaunākie raksti

    Microsoft Edge Chromium versijas tīmekļa pārlūks vēl pat nav trīs mēnešus vecs (pēc pārejas no beta versijas uz stabilo versiju), bet tas jau paspējis apsteigt Firefox, kļūstot par otru populārāko tīmekļa pārlūku pasaulē.

    NetMarketShare lēš, ka šī gada martā Microsoft Edge pieder 7.59% no tīmekļa pārlūku tirgus, kas ir lielisks rādītājs tik jaunam tīmekļa pārlūkam, bet jāņem vērā, ka Google Chrome aizņem 68.5% no tirgus. Mozilla Firefox ierindojies trešajā vietā ar 7.19% tirgus daļu.

    Reklāma

    Protams, Microsoft Edge rezultāti būtu vēl labāki, ja tiktu ņemti vērā 5.6% lietotāju, kas izmanto Internet Explorer 11. Apple Safari pārlūku izmanto 3.62%, kas ir visai nožēlojams, bet loģisks lietotāju apjoms.

    Microsoft ir arī ieviesis vairākus jaunievedumus – Edge pārlūks kļuvis ātrāks, tajā ir ietverta aizsardzība pret ļaunatūras ielādi un arī kriptovalūtu racēji nevarēs izmantot tavu datoru. Tāpat Edge ļauj beidzot iemainīt Bing meklētāju pret Google dzini.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    06.04.2020 12:29

    Pašlaik izskatās, ka Chrome vienalga ir populārāks par tiem abiem. Pie kam nav Windows-only.

    NR71
    06.04.2020 21:19
    Reply to  Krotow

    Kā, Windows only?! Arī Android tas jau kādu laiku pieejams: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.emmx

    Krotow
    08.04.2020 11:01
    Reply to  NR71

    Nu ir. Taču kam viņš tur vajadzīgs.

    geksis
    08.04.2020 08:34

    “Tāpat Edge ļauj beidzot iemainīt Bing meklētāju pret Google dzini”
    kā to saprast “beidzot”? Jau no pirmsākumiem (testa versijā) tas bija iespējams. Problēma ir tikai tā, ka tev pirms tam ir vismaz vienu reizi jāieiet pašam jebkurā (.lv, .com…) google meklētājā

    Reklāma