Web Analytics
More
    Reklāma

    Kärcher K Mini augstspiediena mazgātāja apskats

    Jaunākie raksti

    Turpinām mūsu pavasara tīrības ierīču apskatu trakumu ar kaut ko ļoti interesantu – neliela izmēra augstspiediena mazgātāju – Kärcher K Mini. Daudziem nemaz mājoklī nevajag to milzīgo jaudu, kas nāk kopā ar lielajiem un dārgajiem augstspiediena mazgātājiem, jo nepieciešams apskalot dārza rīkus, pļaujmašīnu un velosipēdus, ko ar ūdens spiedienu no dārza šļūtenes izdarīt varbūt arī varētu, bet tas būtu mokoši ilgi.

    K Mini ir Kärcher piedāvātais mazākais augstspiediena mazgātājs. Pateicoties kompaktajam izmēram un mazajam svaram, to var viegli transportēt un uzglabāt. Mazais un jaudīgais augstspiediena mazgātājs ir lieliski piemērots ātrai un efektīvai balkonu, dārza un terases mēbeļu, kā arī velosipēdu un mazu automašīnu tīrīšanai.

    Reklāma

    Darbs ar to ir pavisam vienkāršs: izsmidzināšanas pistoli, pagarinātāju un Vario Power izsmidzinātāju var samontēt tikai dažos soļos. Izmantojot Quick Connect sistēmu, viegli un ātri pievienojiet šļūteni ierīcei un pistolē un pēc tam atkal laukā.

    Piecu metru īpaši plāna PremiumFlex augstspiediena šļūtene novērš kaitinošo mezglu veidošanos un tīrīšanas laikā garantē maksimālu elastību un kustību brīvību. Noņemams piederumu turētājs ļauj visas piegādātās daļas pareizi uzglabāt. Veicot tīrīšanu, strāvas kabeli var uztīt ap ierīces statīvu un kopā saturēt ar skavu.

    Tā kā K Mini ir maza ierīce, to var viegli uzglabāt gan iekštelpās, gan ārpus telpām.

    Tehniskā specifikācija

    • Barošanas spriegums (Ph/V/Hz): 1 / 220 – 240 / 50 – 60
    • Spiediens (bar/MPa): 20 – max 110 / 2 – max 11
    • Plūsmas apjoms (l/h): max 360
    • Mazgāšanas veiktspēja (m²/h): 20
    • Ieejas temeratūra (°C): max 40
    • Jauda (W): 1400
    • Svars bez piederumiem (kg): 3.9
    • Izmēri (G x P x A) (mm): 278 x 233 x 296
    • Komplektā: augstspiediena pistole (G 110 Q Short Vario Power Jet), augstspiediena šļūtene 5 m (PremiumFlex), integrēts ūdens filtrs, dārza šļūteņu savienošanas adapteris
    • Cena: ap 145 eiro

    Izskats un uzbūve

    Pie mums Kärcher K Mini atbrauc pavisam nelielā iepakojumā, tas ir aptuveni kā kopā saliktas divas kurpju kastes. Iekšā augstspiediena mazgātāja iepakojumā ir pats K Mini, 5 metrus gara šļūtene, trīs daļās izjaukts mazgāšanas uzgalis un neliels plastmasas grozs, kur salikt iekšā šļūteni un uzgali, kad augstspiediena mazgātājs tiek uzglabāts.

    Pats Kärcher K Mini ir ne pārāk liels, tas ir veidots kā somiņa ar visu rokturi. Elektrības vads ir aptīts ap augstspiediena mazgātāja tādu kā kāju. Kā var labi redzēt – Kärcher K Mini uz korpusa ir tikai viena kontroles iespēja – ierīce ir ieslēgta vai izslēgta.

    Kärcher K Mini aizmugurē ir neliels izvirzījums, tajā var ievietot plastmasas grozu šļūtenes un uzgaļa uzglabāšanai, bet man ir jāsaka, ka groza stiprināšana pie Kärcher K Mini ir nedaudz piņķerīga.

    Mazgāšanas uzgalis nāk izjaukts un arī šļūtene nav pievienota pie Kärcher K Mini, bet augstspiediena mazgātāja salikšana un arī izjaukšana aizņem aptuveni minūti vai pat mazāk. Kad visas detaļas savienotas, atliek vien pievienot augstspiediena mazgātāju elektrībai un ūdens padevei, lai sāktu darbu.

    Augstspiediena mazgātāja šļūtene ir 5 metrus gara, tāpēc ik pa laikam nāksies mazgātāju pārvietot, bet tās nav dižas galvassāpes, jo Kärcher K Mini iespējams nest vienā rokā kā somiņu, bet mazgāt ar otru roku. Mazgātājam ir viegli izritināt un saritināt augstspiediena šļūteni, neveidojoties mezgliem.

    Patīkami, ka augstspiediena mazgātājs jau nāk aprīkots ar nelielu ūdens filtru, kas noķers smilšu graudus un citus draņķus, kas ceļo pa ūdens caurulēm. Man arī patika, ka Kärcher K Mini ir ļoti stabils – ne reizi pat stāvot zālājā tas neapgāzās.

    Kärcher K Mini viens no lielākajiem plusiem ir tā nelielie izmēri – ierīci nebūs problēmu rudenī aizvest uz dzīvokli, lai tas ziemā nesasaltu vasaras mājā vai šķūnī.

    Ķeramies pie darbiem

    Jau tiku brīdināts, ka Kärcher K Mini ir maza izmēra augstspiediena mazgātājs, tas nav paredzēts grandioziem darbiem. Pārsvarā augstspiediena mazgātāja pielietojumu ierobežo tā jauda un attiecīgi arī radītais ūdens strūklas spiediens. Jāsaprot, ka ar šo nelielo augstspiediena mazgātāju ir paredzēts notīrīt gružus no mājas priekšas, mazgāt auto un velosipēdus, notīrīt dārza darbarīkus un dubļainos gumijas zābakus, bet sūnas no terases un sētas dēļiem notīrīt nevarēsi.

    Es gan paprovēju tīrīt sūnas no akmeņiem, tas nav neiespējami, bet noteikti nav efektīvi ar šo mazā izmēra augstspiediena mazgātāju – sūnas pēc kāda laika sāk mukt prom, bet tikai kad ir atmirkušas. Ar mazu, zaļu sūnu apvilkušos sētas dēļus tīrīt ar Kärcher K Mini nav nekādas jēgas. Šī ierīce gluži vienkārši nav paredzēta tādiem darbiem.

    Jāsaka, ka savu spēku Kärcher K Mini parādīja tieši pie velosipēdiem, kas manā mājsaimniecībā lieti noder. Ar augstspiediena mazgātāju iespējams nomazgāt visus dubļus un lielāko daļu no eļļām, kas sakrājas uz ķēdes un ap to. Ja mājās ir jau trīs velosipēdi, tad augstspiediena mazgātājs ļoti atvieglo to apkopšanu. Protams, nevajadzētu sapūst visus mēslus iekšā gultņos, tāpēc velosipēdu jāmazgā no augšas, nevis no sāna.

    Kärcher K Mini iespējams pieregulēt ūdens strūklas augstspiediena jaudu, bet te atkal jāsaka, ka pieregulēšanai nav lielas jēgas, jo jau tā augstspiediena mazgātāja maksimālā jauda nav neko diža. Apskalošanai gan var nedaudz samazināt spiedienu, bet tas arī viss.

    Kärcher K Mini visai labi der automašīnas mazgāšanai, nebūs pārlieku jābaidās, ka augstspiediena mazgātājs var noraut krāsu, bet jau atkal šī nelielā augstspiediena mazgātāja jauda pieviļ pie auto disku mazgāšanas. Kärcher piedāvā K Mini aprīkot arī ar dažādiem uzgaļiem, kas paredzēti mašīnas mazgāšanai un citu specifiskāku darbu veikšanai. Ar pilnu Kärcher K Mini saderīgo piederumu klāstu var iepazīties ražotāja mājaslapā, meklē sadaļu “Piederumi”.

    Nobeigumā

    Kärcher K Mini vismaz manā nelielajā saimniecībā būtu tas, kas kalpotu ar visjēdzīgāko atdevi, jo cik gan bieži plānojam plēst sūnas no akmeņiem nost. Protams, ir vietas, kur sūna lien virsū agresīvāk, tur ar Kärcher K Mini būs par vāju. Bet Kärcher K Mini būs lieliska izvēle visiem tiem, kuri vēlas nomazgāt auto, velosipēdus, ķerru, lāpstu un zābakus pēc darbiem un arī plastmasas āra mēbeles.

    Lielākie Kärcher K Mini mīnusi? Manās acīs nelielajiem darbiem ar 5 metrus garu šļūteni pietiek, bet super ērti nav, kad sāc mazgāt automašīnu. Man arī būtu gribējies, lai ar Kärcher K Mini pietiku, lai varētu no koka sētas dēļiem un koka āra mēbelēm nodzīt nost zaļo, mazo sūnu, kas pieķeras pāris gadu laikā. Bet šiem darbiem var piemeklēt jaudīgākus Kärcher.

    Patika, ka Kärcher K Mini neliek nekādus priekšrakstus elektrības jaudām un ūdens apjomiem. Ja vari uzvārīt tējkannā ūdeni, arī Kärcher K Mini darbosies. Tas pats par ūdens patēriņu – 360 litri stundā nav ļoti maz, bet visu laiku jau arī augstspiediena mazgātāju pilnā jaudā nedarbināsi.

    Ja Kärcher K Mini salīdzina ar Kärcher K2 un Kärcher K3 modeļiem, tad uzreiz redzams, ka K2 un K3 piedāvā to pašu (K3 ir kādu nieku jaudīgāks) ūdens patēriņu stundā un to pašu spiedienu, bet Kärcher K Mini sper pretī ar izmēriem un to, ka K Mini var ērti aptīt elektrības vadu, kamēr Kärcher K2 un Kärcher K3 modeļiem šādas iespējas nav. Kärcher K2 un Kärcher K3 modeļu lielākais pluss ir mazgāšanas līdzekļa pielietošanas iespēja.

    Kärcher ir plašs augstspiediena mazgātāju klāsts arī mājas lietotājiem un jau drīzumā mēs būsim notestējuši un sagatavojuši apskatu šīs sērijas jaudīgākajam modelim – Kärcher K7.

    Patika

    • ērts, viegls
    • ātri saliekams un izjaucams
    • vienkārši uzglabājams
    • plašs aksesuāru klāsts
    • spēs paveikt lielāko daļu ikdienas darbiņu

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • Kärcher K Mini izmērs to padara salīdzinoši dārgu
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    21.05.2021 12:44

    Starp citu tiem mazajiem ņieburiem (laikam līdz K4) arī motoru nedzesē, tāpēc ilgi slapināties arī nevar… Nu tas, ja kāds tomēr izdomā sūnas dauzīt nost.

    Skābene
    21.05.2021 13:46
    Reply to  KKTK

    Ja grib lietot ilgāk par 2 gadu garantijas termiņu, ir prātīgi skatīties uz mazgātāju, sākot no K5, jo tur jau sākas dzesēšana un nav plastmasas iekšas. Un kas mazdārziņa saimniecībā ir pats svarīgākais, sākot no K5 sūknis pats uzsūc ūdeni un nav vajadzīgs atsevišķs sūknis ūdens padevei. Iemet šļūtenes galu akā vai mucā un mauc.

    Vecu koka žogu es neriskētu mazgāt ar jaudīgu mazgātāju, jo ar K7 jau lido pa gaisu ne tikai vecā krāsa, bet arī skaidas! :)

    Modus
    21.05.2021 14:46

    Jauda šim ir tāda pati, kā K2 – tas nozīmē, ka sūnas nodabūt nost var – tikai jāliek pistole tuvāk un tas nav baigi ražīgi. Sūnām un bruģim ir jāņem “rotējošā sprausla” -šim aparātam laikam līdzi nenāk, bet to var nopirkt atsevišķi – ar to kā ar frēzi var sūnu noņemt. Piekrītu par K7 – biju aizņēmies, lai kāreiz noņemtu aļģes un sūnas no sētas un tagad esmu spiests pārkrāsot visu sētu – noņēma gan sūnas, gan krāsu, gan mazāk cietas koka šķiedras… ar to aparātu vajag darboties prātīgi

    Kartupelis3
    21.05.2021 15:30

    Biju apsvēris šo iebūvēt kemperī velo/moto braucienu vajadzībām…

    LAN
    21.05.2021 17:06
    Reply to  Artis Ābols

    Hansaflexā var kaut 100m piepirkt klāt. 😉

    Oskars
    27.05.2021 13:34

    :)

    Last edited 2 years ago by Oskars Zvejnieks
    Reklāma