Web Analytics
More
    Reklāma

    Vidusskolēni tiek aicināti izmantot savas tehnoloģiju prasmes un piedalīties ES Programmēšanas hakatonā

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija un ES Programmēšanas nedēļas vēstnieki Latvijā sadarbībā ar IT izglītības fondu aicina vidusskolēnus piedalīties unikālā, starptautiskā hakatonā, kas norisināsies tiešsaistē 29.–30. maijā. Hakatona laikā 15 komandas tiksies tiešsaistē, attīstīs savas programmēšanas prasmes un 24 stundās radīs risinājumu kādam vietēja mēroga izaicinājumam.

    Hakatona laikā jaunieši saņems atbalstu no zinošiem mentoriem, piedalīties aizraujošās darbnīcās un prezentēs savu ideju ekspertu žūrijai. Trīs labākās komandas saņems vērtīgas balvas, t.i. pirmās vietas ieguvēji iegūs Arduino Starter KIT no IT izglītības fonda, otrās vietas ieguvēji iegūs Raspberry Pi 4 Model B Starter Kit no IT izglītības fonda, savukārt trešās vietas ieguvēji iegūs DRONIE dronus no IT uzņēmuma “Cognizant Latvia”.

    Reklāma

    Desmit labākās komandas turpinās cīņu, saņems papildu tehnoloģiju apmācībās un mentoru konsultācijas, lai turpinātu vasarā izstrādāt savas idejas prototipu un rudenī piedalītos hakatona finālā klātienē. Nacionālā fināla uzvarētāji iegūs balvās stilīgu IT aprīkojumu un iespēju prezentēt savu ideju Eiropas līmeņa žūrijai ES Programmēšanas nedēļas laikā no 2021. gada 9. līdz 24. oktobrim. Līdzīgi hakatoni jau notikuši Īrijā, Grieķijā, Itālijā un Rumānijā, un nākotnē norisināsies arī Slovēnijā.

    “Mēs uzskatām, ka Latvijas jauniešiem ir visi nepieciešamie talanti, tāpēc aicinām vidusskolēnus pieteikties hakatonam un izmantot iespēju attīstīt un likt lietā savas zināšanas un prasmes, lai radošā gaisotnē risinātu kādu tieši šai mērķauditorijai aktuālu tēmu.” IT fonda vadītāja Zanda Zilgalve.

    Kā piedalīties?

    • 20. maijā plkst. 17.00 ikviens vidusskolēns tiek aicināts uz “Datorium” programmēšanas skolas veidoto YouTube vebināru. Sarunas laikā ar savu pieredzi dalīsies jaunieši, kuri jau ir guvuši panākumus līdzīgos hakatonos un olimpiādēs un atklās vairāk par to, kas ir hakatons, kā tajā piedalīties un – kāpēc. Papildu tam vidusskolēniem tiks sniegta palīdzība komandas biedru atrašanā un komandas veidošanā.
    • Līdz 24. maijam ikviens skolēns, kurš vēlas apgūt jaunas zināšanas tehnoloģiju jomā un rast risinājumu izaicinājumam, tiek aicināts reģistrēties hakatonam šeit. Reģistrēties iespējams gan individuāli, gan komandā (komandā nepieciešami 6 dalībnieki).
    • Līdz 28. maijam tiks paziņoti 90 skolēni, kuriem būs iespēja piedalīties hakatonā. Pieteikumi tiks atlasīti, ņemot vērā anketā norādīto motivāciju. Skolēniem, kuri būs reģistrējušies individuāli, hakatona organizatori palīdzēs atrast komandas biedrus.

    ES Programmēšanas nedēļas hakatonus organizē Eiropas Komisija un vietējie ES programmēšanas nedēļas vēstnieki. Latvijas nacionālo hakatonu atbalsta IT izglītības fonds, programmēšanas skola “Learn IT”, programmēšanas skola “Datorium”, uzņēmums “Cognizant Latvia” un Valsts izglītības satura centrs. Vairāk par pasākumu: https://codeweek.eu/hackathons/latvia

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma