Web Analytics
More
    Reklāma

    “Subaru” pirmoreiz snieguši ieskatu savā gaidāmajā elektroauto “Solterra”

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs “Subaru” sniedzis pirmo ieskatu savā gaidāmajā elektriskajā krosoverā “Solterra”, kas šobrīd tiek izstrādāts kopīgi ar “Toyota”. Mašīna izmēros būšot līdzīga esošajam “RAV4” krosoveram, bet tirdzniecībā tā nonāks nākamā gada vidū.

    Mašīnas nosaukumā apvienoti latīņu valodas vārdi sol un terra, kas tulkojumā nozīmē saule un zeme. Ražotāja pārstāvji skaidro, ka šāds nosaukums izvēlēts apzināti, lai atzīmētu dabas nozīmīgumu un izceltu vēlmi attīstīt līdzpastāvēšanu ar dabu. Vienlaikus šāds nosaukums ir veids, kā atgadināt, ka pāreja uz elektrību nenozīmē, ka “Subaru” pēkšņi kļūs nekam nederīgs bezceļu apstākļos. Mazticams, ka “Solterra” būs pilnvērtīgs apvidus auto, taču tam uz lauku ceļiem vajadzētu justies krietni vien ērtāk nekā parastam krosoveram.

    “Subaru” arī atklājis pirmos attēlus ar mašīnu – vienā no tiem redzami uzraksti, kas tiks pielīmēti mašīnas aizmugurē, tostarp, “EV”, norādot uz bezizmešu pārvietošanos. Otrajā attēlā nojaušams auto siluets, taču sīkākas detaļas, piemēram, radiatora režģis un citas nianses apzināti paslēptas. “Solterra” veidots uz tās pašas platformas, kuru izmanto “Toyota” gaidāmais elektriskais krosovers “BZ4X”. Nebūtu jābrīnās, ka abas mašīnas arī tiks saliktas vienā rūpnīcā.

    Neviens no abiem ražotājiem pagaidām nav papūlējies atklāt tehniskās specifikācijas, piemēram, jaudu vai baterijas izmēru. Zināms tikai tik daudz, ka abām mašīnām vajadzētu būt pieejamai pilnpiedziņai. Plānots, ka nākamo mēnešu laikā uzzināsim vairāk detaļu par “Solterra”, bet pilnvērtīgai auto prezentācijai vajadzētu notikt jau līdz šī gada beigām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma