Web Analytics
More
    Reklāma

    “Toyota” gatavo jaunu “GR Sport” flagmani ar 986 zirgspēkiem

    Foto: Toyota Europe

    Jaunākie raksti

    “Toyota” turpina paplašināt savu sporta auto piedāvājumu un uzņēmums gatavo savas sporta divīzijas “GR Sport” flagmani ar 986 zirgspēku jaudu. Plānots, ka mašīna būs pieejama nākamgad, izmantojot plug-in hibrīda jaudas agregātu, kurš izstrādāts Lemānas 24 stundu sacīkšu vajadzībām.

    Topošā “Toyota” superauto galvenie konkurenti varētu būt “Mercedes-AMG One” un “Aston Martin Valkyrie”. “GR” piedāvājumā jau ir “Supra”, “Yaris” un “GR86”. Autoražotāja pārstāvji norāda, ka gaidāmā mašīna būs nu jau kārtējā saikne starp “Toyota” motoru sporta projektiem un ielas mašīnām.

    Reklāma

    Lēmums ražot divvietīgu superauto ar aizmugurējo piedziņu un dzinēju vidū (mid-engine) tika pieņemts vēl 2018. gadā, kad FIA Pasaules izturības sacīkšu (WEC) čempionāta noteikumi paredzēja, ka mašīnām jātop uz ielas auto bāzes. Tomēr spēles noteikumi ir krietni mainījušies, atļaujot veidot pilnpiedziņas sacīkšu auto ar hibrīdpiedziņu, kas faktiski atcēla nepieciešamību veidot “GR Super Sport” flagmani homologācijas vajadzībām.

    Neskatoties uz to, “Toyota” tomēr izlēmusi radīt šādu ielas auto ierobežotā skaitā, sacīkšu mašīnu padarot atbilstošu dalībai parastā ceļu satiksmē. Tehniski auto tiks bāzēts uz iepriekšējo LMP-1 klases modeli “TS050” hibrīdu. Auto izmanto 2,4 litru V6 dzinēju ar divām turbīnām, kas savienots ar hibrīdsistēmu. “Toyota” nav sniegusi sīkāku informāciju par hibrīdsistēmu un plānoto elektromotoru skaitu, taču zināms, ka plānotā auto jauda ir 986 zirgspēki. Pagaidām nav zināms, cik daudz šādu mašīnu tiks saražots, taču šis auto notiekti būs daudzas reizes dārgāks nekā pārējie trīs “GR Sport” modeļi kopā ņemti.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma