Web Analytics
More
    Reklāma

    “Mercedes” uz laiku upurē E-klases ražošanas apjomus, lai pietaupītu procesorus citiem modeļiem

    Jaunākie raksti

    Autoražošana jau ilgstoši atrodas krīzes stadijā, faktiski visiem pasaules autoražotājiem cīnoties ar pusvadītāju deficītu un no tā izrietošo procesoru trūkumu. Vācu autoražotājs “Mercedes” pieņēmis lēmumu uz laiku iepauzēt E-klases ražošanu rūpnīcā Zindelfingenē. Vācu mediji ziņo, ka E-klases ražošana apturēta jau pagājušās nedēļas sākumā, bet to plānots atsākt līdz šīs nedēļas beigām.

    Lēmums uz laiku apturēt E-klases ražošanu pieņemts ne jau tāpēc, ka “Mercedes” būtu pilnībā izbeigušies procesori. Ražotājs tos plāno izmantot trīs citos modeļos, kas tiek ražoti Zindelfingenē – S-klasei, “Maybach” S-klasei un jaunajam elektriskajam flagmanim “EQS”.

    No biznesa viedokļa šāds lēmums ir itin saprotams – uz “EQS” tiek liktas milzīgas cerības un ražošanas aizkavēšanās var radīt nepatīkamas sekas. Arī S-klases ražošanas turpināšana ir saprotama, jo tas ir populārs modelis, kurš “Mercedes” ienes lielu peļņu. Visticamāk, ievērojami lielāku nekā E-klase.

    “Mercedes” gan nav tik liels procesoru deficīts kā citiem autoražotājiem, kompānijai spējot nodrošināt relatīvi normālus ražošanas apjomus saviem galvenajiem modeļiem, taču šis gadījums apliecina, ka arī “Mercedes” nākas sadzīvot ar atsevišķiem traucējumiem.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma