Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmie “Porsche Taycan” modeļi iegūst jaunas funkcijas

    Jaunākie raksti

    Vērienīgs programmatūras atjauninājums bez maksas nule kļuvis pieejams arī “Porsche Taycan” 2020. gada modeļiem. Tas ietver dinamikas un navigācijas uzlabojumus, inteliģento uzlādi, efektīvāku paātrinājumu un ērtāku izklaides sistēmu, informēja “Porsche Latvija” vadītājs Ivars Norvelis.

    Viņš arī skaidro, ka pērnā gada modeļu atjauninājums ir jāveic “Porsche Latvija” centrā klātienē, jo tas ietver būtisku programmatūras optimizāciju vairākām kontroles vienībām, un pēc atjauninājuma pabeigšanas ir jāpielāgo transmisija un jākalibrē piedziņas komponentes. “Visas nepieciešamās darbības tiks veiktas epidemioloģiski drošā veidā,” piebilst Norvelis.

    Uzlabots paātrinājums un automātiska braukšanas augstuma pielāgošana

    Programmatūras atjauninājums “Taycan” modeļiem ar adaptīvo pneimatisko piekari sniedz pieeju jaunajai “Smartlift” funkcijai. Tā nodrošina automātisku braukšanas augstuma regulēšanu, lai, piemēram, atvieglotu iebraukšanu garāžā vai ātruma slāpētāju šķērsošanu.

    Daudzpusīgais bezmaksas atjauninājums iekļauj arī šasijas kontroles optimizāciju. Apvienojot to ar “Launch Control”, uzlabota izspolēšanas pārvaldība, tāpēc “Taycan Turbo S” 200 km/h slieksni spēj sasniegt vien 9,6 sekundēs, kas ir par 0,2 sekundēm ātrāk nekā iepriekš.

    Uzlādes process kļūst vēl efektīvāks

    Uzlādes laikā ar praktisko “Charging Planner” funkciju autovadītājs gan automobilī, gan lietotnē saņems paziņojumu, ka ir sasniegts nepieciešamais akumulatora uzlādes līmenis plānotā galamērķa sasniegšanai.

    Savukārt jaunā “Battery-Saving Charging” funkcija ļauj pēc nepieciešamības samazināt uzlādes jaudu no 270 kW uz 200 kW. Tā pazemināsies akumulatora temperatūra un uzlāde kļūs saudzējošāka un efektīvāka.

    Izklaide un navigācija – šeit un tagad

    Lai brauciens ar “Taycan” būtu vēl patīkamāks, līdz ar programmatūras atjauninājumu uzlabota arī navigācijas sistēma. Tagad, dodoties ceļā, kartē varēs sekot līdzi aktuālajai informācijai tiešsaistē, tajā skaitā, datiem par satiksmes plūsmu pat katrā joslā.

    Pozitīvas ziņas atjauninājums nesis arī tiem, kas novērtē “Porsche Taycan” izklaides sistēmas. Savienojot savu “Apple ID” ar “Taycan” automobiļa sistēmu, varēs izmantot gan “Apple Podcasts” un video straumēšanas, gan arī “Apple Music Lyrics” funkcijas. Savukārt, izmantojot “Apple CarPlay” bezvadu funkciju, “Porsche Communication Management” sistēmā varēs darboties “iPhone” lietotnēs.

    Attālinātā papildu aprīkojuma iegūšana 2021. gada “Taycan” modeļiem

    Tikmēr 2021. gada “Taycan” modeļiem papildu atjauninājumus vienmēr var veikt attālināti, izmantojot “Functions on Demand” (FoD). Šie ir elastīgi uzlabojumi, kurus var saņemt pēc automobiļa iegādes un konfigurācijas.

    Šobrīd FoD papildu “Porsche Intelligent Range Manager” piedāvā arī “Power Steering Plus”, “Active Lane Keep Assist” un “Porsche InnoDrive” funkcijas. Klienti savam “Taycan” var iegādāties konkrētu funkciju vai ikmēneša abonementu. Turklāt, izvēloties mēneša abonementu, ir iespēja bez maksas izmantot trīs mēnešu izmēģinājuma periodu.

    Pēc reģistrēšanās un vēlamās funkciju izvēlēšanās “Connect Store”, “Porsche” tiešsaistē nosūta “Taycan” datu paketi. Par tās pieejamību autovadītājiem ziņo “Porsche Communication Management” sistēma. Funkciju aktivizēšana aizņem vien dažas minūtes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    08.05.2021 10:12

    Izrādās ka arī Porsche ir turpat kur mātes kompānija ar savu SW atjaunināšanu pa gaisu. VW sola ka vasarā nākšot pirmais atjauninājums pa gaisu. Redzēs, kā šiem sanāks…

    Tasesmues
    08.05.2021 11:09

    Tagad tikai jānopērk porsche lai saņemtu atjauninājumu

    Reklāma