Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu elektroauto ražotājs “Nio” savu starptautisko paplašināšanos sāk Norvēģijā

    Jaunākie raksti

    Viens no lielākajiem Ķīnas elektroauto ražotājiem “Nio” šovasar oficiāli uzsāks savu darbību Eiropā, par pirmo mītnes vietu kļūstot elektroauto paradīzei Norvēģijai. Autoražotājs Ķīnā vispirms piedāvās “ES8” krosoveru, bet tam sekos arī citi modeļi. Interesantākais jaunievedums Norvēģijā būs arī “Nio” unikālais bateriju nomaiņas process, kas sevi pierādījis Ķīnā.

    Augustā sāksies pirmie izmēģinājuma braucieni ar “ES8”, savukārt septembrī sāksies rezervāciju pieņemšana un arī pirmās auto piegādes. Krosovers Norvēģijā tiks piedāvāts ar 100kW bateriju, kas sola 500 kilometrus ar vienu uzlādi. Pirmā Nio māja jeb “Nio House” būs izvietota valsts galvaspilsētā Oslo, piedāvājot gan klasiskos autosalona pakalpojumus, gan arī dažādas dzīvesstila aktivitātes, piemēram, restorānus, bērnu rotaļu laukumus, arī konferenču zāles. Plānots, ka šādas telpas turpmāko gadu laikā tiks izveidotas arī citās Norvēģijas pilsētās.

    Līdz gada beigām “Nio” Norvēģijā plāno atvērt četras stacijas, kurās būs iespējama bateriju nomaiņa. Tās visas, visticamāk, atradīsies Oslo tuvumā, bet nākamā gada laikā tiks izbūvētas vēl citas šādas stacijas. Ķīniešu ražotājs savos solījumos tēmē ļoti augstu, sakot, ka klientiem bateriju nomaiņā būs jāgaida ne ilgāk kā 3 minūtes. Tiem, kuri tomēr nevēlēsies regulāri mainīt baterijas, bet gan tās lādēt, tiks izbūvēts uzlādes iekārtu tīkls valsts teritorijā. Pagaidām netiek ziņots, kāda būs “ES8” krosovera cena Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Opis
    10.05.2021 10:41

    Turam īkšķus :)

    Njjjj
    10.05.2021 11:27

    Es riktīgi gribētu, lai kāds Teslai parāda vietu stūrītī. Pārāk cocky palikuši, ražojot draņķi, jo pa lielo nav alternatīvu

    KKTK
    10.05.2021 12:51

    Kam ir jānotiek norvēģa galvā, lai viņš izomātu nopirkt ķīniešu auto?

    0939
    10.05.2021 13:31
    Reply to  KKTK

    pēc aplauziena ar teslu servisu norvēģiem būs svarīgi, cik ātri to kasti varēs piedabūt braukt, nevis kā sauc ražotāja vectētiņu.
    var jau būt, ka tik treknam tirgum ķīnieši ir saņēmusies un uztaisīs normāli. kad teslu sāka sunīt, arī mēģināja saņemties.

    Reklāma