Web Analytics
More
    Reklāma

    Riga TechGirls piedāvā bezmaksas dizaina programmēšanas darbnīcas skolniecēm

    Jaunākie raksti

    Lai veicinātu skolas laikā meiteņu lielāku interesi par iespējām tehnoloģiju jomā, Riga TechGirls, sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā 7., 14. un 21. maijā organizē tiešsaistes darbnīcu ciklu “Izdomā! Uzkodē! Valkā!”.

    Šis darbnīcu cikls tiek organizēts sadarbībā ar Zviedrijas jaunuzņēmuma ImagiLabs dibinātājām un pārstāvēm un ir otrā daļa jaunajā Riga TechGirls iniciatīvā skolnieču digitālo prasmju attīstīšanai – “TEKLA workshop and dialogue 2021”. Šis pasākumu cikls tiek organizēts sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā, Swedish Institute un KTH.

    Reklāma

    Šajās darbnīcās Riga TechGirls Facebook tiešraidē https://fb.me/e/2dEaWgWOR  7., 14. un 21.maijā 11-15 gadus vecas meitenes varēs izmantot savu radošumu, lai dizainētu un animētu un tādā veidā iegūtu kodēšanas un programmēšanas superspējas. Izmantojot vizuālu lietotni skolnieces varēs turpināt mācīties, iedvesmoties un sadarboties! imagiCharm izmanto pasaulē populāro programmēšanas valodu Python, kuru pēc tam var izmantot neskaitāmās citās platformās un lietotnēs. Šīs darbnīcas notiek angļu valodā.

    “TEKLA workshop and dialogue 2021” ietvaros joprojām tiešssaistē Riga TechGirls Facebook ir pieejama radošās programmēšanas darbnīca latviešu valodā, kur skolnieces var iemēģināt “JavaScript” pamatus un veidot pašām savus radošus risinājumus un neparastas animācijas.

    “Riga TechGirls” ir nevalstiska organizācija, kuras mērķis ir izglītot un iedvesmot vairāk sievietes iesaistīties un darboties tehnoloģiju nozarē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Speeder
    07.05.2021 14:52

    Šo vajadzēja publicēt ātrāk. Pieteikšanās jau slēgta. :(

    Kursors.lv
    07.05.2021 17:23
    Reply to  Speeder

    Jā, taisnība. Atvainojiet! Šo relīzi man pārsūtīja pavisam nesen un es nepiefiksēju datumus. Tomēr, neskatoties uz to, es aicinu visas gribētājas pieteikties tāpat. Nedomāju, ka netiks iekšā.

    Wil
    07.05.2021 21:11

    Es, protams, atbalstu pasākumus skolas meiteņu radošuma attīstīšanai. Tomēr, ienāca prātā – diez kāda būtu sabiedrības attieksme, ja būtu tāds Riga TechBoys un piedāvātu šādas dizaina programmēšanas darbnīcas tikai puišiem. Pieļauju, ka būtu nopietns skandāls par diskrimināciju… Savukārt šādi nekāda skandāla, protams nav – feminisms kopš bērnības.

    Krotow
    07.05.2021 21:42
    Reply to  Wil

    Tad tiešām “sabiedriskais viedoklis” pieprasītu pilna spektra apmācības. Lateksa un zoo grupas ieskaitot.

    Only boyz
    08.05.2021 21:19
    Reply to  Wil

    Tieši manas domas….

    Krikri
    08.05.2021 11:21

    Dizainers un programmētājs.
    Šāda aroda specialisti atalgojumu arī saņem atalgojumu par diviem?

    digitalk
    08.05.2021 15:28
    Reply to  Krikri

    tā ir starpnozaru specializācija, ja labi pratīsi abas jomas, tad alga būs augstāka par mistisko vidējo.

    0939
    08.05.2021 16:56

    animē, mango un kodē!

    Reklāma