Web Analytics
More
    Reklāma

    Veikalu ķēde Austrālijā pārtrauc tirgot Apple AirTag, uztraucoties par bērnu drošību

    Jaunākie raksti

    Bažījoties par bērnu drošību, uzņēmums Officeworks savā tirdzniecības ķēdē Austrālijā pārtraucis pārdot Apple nesen kā izziņotos izsekošanas piekariņus AirTag. Oficiāli to tirdzniecība sākusies 30. aprīlī, bet Austrālijā jau 3. maijā konkrētais tirgotājs paspējis apstādināt tā tirdzniecību.

    Officeworks Austrālijā pieder vairāk nekā 160 veikalu, un par AirTag tirdzniecības pārtraukšanu tā lēmusi pēc tam, kad parādījušās pirmās ziņas par to, cik gan viegli šo mazo elektronisko ierīci ir atvērt un piekļūt CR2032 apaļajai baterijai. Tas rada bažas tieši mazu bērnu sakarā, kuri tai varētu gana viegli piekļūt, jo AirTag var atvērt vien pagriežot nosedzošo daļu pretēji pulksteņa rādītāja virzienam. Varu apstiprināt, ka tā arī ir.

    Piekariņš no tirdzniecības Officeworks veikalos izņemts līdz brīdim, kad par tā drošību slēdzienu sniegs vietējā Austrālijas patērētāju tiesību un konkurences komisija (ACCC). Organizācija jau ir lietas kursā par to, ka visā pasaulē sāk parādīties bažas par AirTag drošību bērnu kontekstā. Ja piegādātājs novērtēs šo produktu kā bīstamu, tad ACCC sagaida, ka notiks to oficiāla atsaukšana no tirdzniecības.

    Sākot no 2013. gada Austrālijā jau trīs bērni ir nomiruši, norijot CR2032 bateriju, kas ir pieejama gan citos pulksteņos, gan dažādās pultīs. Būs interesanti pasekot kā notikumi attīstīsies visā pasaulē, jo Austrālijas bažām varētu sekot arī citas valstis.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    06.05.2021 12:23

    Biznesa ideja – “child-free” muslis ar piekariņiem.

    Taču patiesībā pa ragiem tiem vecākiem, kas šādus krikšus mētā vietās, kur tiem var piekļūt mazi bērni.

    Reklāma