Web Analytics
More
    Reklāma

    “Starlink” ātrgaitas interneta pakalpojumam pieteikušies vairāk nekā pusmiljons klientu

    Jaunākie raksti

    Aizvakar, 4. maijā, “SpaceX” palaida kārtējo 60 “Starlink” satelītu partiju – tas notika tikai piecas dienas pēc iepriekšējās palaišanas, un liecina par to, ka uzņēmums uzdevis riktīgu tempu visam. Kopš marta sākuma orbītā nogādāti 420 “Starlink” satelīti, kopējo skaitu palielinot līdz 1500. Līdz ar aktīvajām satelītu palaišanām arvien lielāks skaits klientu var tikt pie šī ātrgaitas interneta iespējām.

    “SpaceX” dalījies ar jaunākajiem skaitļiem par “Starlink” klientu bāzi, informējot, ka līdz šim saņemts vairāk nekā pusmiljons iepriekšēju rezervāciju šim pakalpojumam, kas ietver arī iemaksu par vajadzīgo aparatūru. Tie, kuri vēlas pieteikties “Starlink” pakalpojumam, to var izdarīt uzņēmuma mājaslapā.

    Reklāma

    “Starlink” ātrgaitas internets beta versijā pašreiz pieejams sešās valstīs: Austrālijā, Jaunzēlandē, Lielbritānijā, Meksikā, ASV un Kanādā. Tikmēr Latvijā, piemēram, Inčukalnā, kas ir Pierīga, šo pakalpojumu klienti varētu saņemt pēc gada.

    Kompānijas šī gada mērķis ir krietni paplašināt pārklājumu, lai sasniegtu gandrīz globālu sasniedzamību 2021. gada izskaņā/2022. gada sākumā. Ņemot vērā, ka tas ir visai apjomīgs mērķis, “SpaceX” tāpēc arī tik aktīvi strādā pie satelītu palaišanām. Būtiski, ka kompānija ar nesen paziņoja, ka vasarā varētu noslēgt “Starlink” beta posmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    06.05.2021 11:21

    Gaidam IPO!

    x-f
    06.05.2021 20:39

    Viena kompānija, kam tagad pieder visas debesis, sabojāts skats uz zvaigznēm visai pasaulei jau pavisam drīz un pavisam. OneWeb būs vēl sliktāk, jo augstāka orbīta.
    Protams, progress, tāpat pilsētniekiem tas pie kājas, var jau uz zvaigznēm skatīties planšetēs, bet .. ¯\_(ツ)_/¯

    Reklāma