Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volkswagen ID.4” pieveic 1000 jūdžu bezceļu sacīkstes Meksikā

    Jaunākie raksti

    “Volkswagen ID.4” elektriskais krosovers sekmīgi pievarējis 1000 jūdžu bezceļu sacīkstes, kas norisinājās Kalifornijas pussalā Meksikas galējos ziemeļrietumos.

    Auto bija veiktas atsevišķas izmaiņas – tas izmantoja standarta elektrisko motoru un 82 kWh bateriju, taču tam bija bezceļu apstākļiem pielāgota balstiekārta un arī izmainīts salons sacīkšu vajadzībām. “ID.4” kļuva par pirmo elektroauto, kurš piedalījies šajā pasākumā un tas bija viens no 64 auto (startēja 90), kas tika līdz finišam.

    Neskatoties uz sarežģīto apvidu, “ID.4” cieta vien kosmētiskus bojājumus, apskādējot mašīnas virsbūvi. Tehniski auto tika galā ar sacensībām bez problēmām. Lielākoties braukšana notika “B” režīmā, kas palielina rekuperācijas apjomu, atlaižot gāzes pedāli. Tāpat auto izmantoja standarta saķeres kontroli.

    Lielāko sacīkšu daļu veica profesionāls autosportists Tanners Fausts, ātrumposmu garumam variējot no 50 līdz pat 260 kilometriem, tāpēc izaicinājums bija auto uzlāde. Tas tika risināts, izmantojot pārvietojamu, ar biodegvielu darbināmu ģeneratoru un 50kW lādētāju. Īsos posmos auto tika vilkts aiz pavadošās mašīnas, tādējādi ar rekuperāciju kaut nedaudz palielinot nobraucamā attāluma atlikumu.

    Starp citu, maija beigās mēs plānojam veikt Volkswagen ID.4 1000km elektroauto testu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ansis
    05.05.2021 12:35

    “Īsos posmos auto tika vilkts aiz pavadošās mašīnas…” šis gan skan jocīgi, izraisot pārdomas vai maz mašīna pati veica distanci :) Galvā bilde, kur ID.4 velk range-extender aka pikaps ar dīzeļģeneratoru.

    Oriģinālā gan ir teikts ka dažos pārbraucienos starp posmiem ID.4 vilkts tika ar ieslēgtām reģeneratīvajām bremzēm.

    Kartupelis3
    06.05.2021 07:09
    Reply to  Ansis

    arī Long Way UP seriālā gan moči gan Riviani tika šādi valkāti. Elektriskajam skeitbordam ar man ir nācies līdzīgi darboties. Šķiet atrast uz ceļa kādu kas bišķi pavelk ir reālāk kā bagažniekā vadād ģenerātoru un tad vairākas stundas lādēt..šobrīd šķiet komiski, bet ar laigu gan jau pieradīsim pie šīs jaunās realitātes :)

    Reklāma