Web Analytics
More
    Reklāma

    Noteikumu izmaiņas Lielbritānijā varētu atļaut pašbraucošu auto lietošanu jau šogad

    Foto: Penn State News

    Jaunākie raksti

    Autonomā braukšana bez vadītāja iesaistes, visticamāk, ir transporta nākotne – tāla, bet tik un tā nākotne. Lielbritānijas transporta departaments ieskicējis plānus, ka mašīnas ar automātisko joslas saglabāšanas sistēmu var uzskatīt par autonomām mašīnām. Tas nelielā ātrumā ļautu lietot mašīnu, noņemot rokas no stūres.

    Lai šādi noteikumu grozījumi tiktu pieņemti, tik un tā jāgūst apstiprinājums, ka ārējie faktori neietekmē mašīnas spēju braukt pašai. Ja viss izdosies, jau līdz gada beigām mašīnas ar šādu sistēmu varētu pārvietoties pa Lielbritānijas ceļiem autonomi, tiesa, ātrumā līdz 37 jūdzēm stundā (60km/h).

    Reklāma

    Kā norāda departamenta pārstāvji, šāda atļauja teorētiski varētu samazināt satiksmes negadījumu skaitu, jo mazos ātrumos avārijas 85 procentos gadījumu izraisa cilvēka kļūda. Šobrīd turpinās noteikumu grozījumu apspriešana, kuru plānots noslēgt maija beigās.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    30.04.2021 14:49

    Varbūt GB to var atļauties, tur nesnieg sniegs, kas neitralizē pašbraukšanai domātos sensorus.

    Oskars
    02.05.2021 00:11

    Tas nekadi neiet kopaa ar DVLA noteikumiem par droshiibu. Tie kas ir kartojusi teorijas testu, gan studejusi DVLA macibu izsniegto gramatu, tad tas ir pretruna ar celu satiksmes noteikumiem.

    Reklāma