Web Analytics
More
    Reklāma

    Mūžībā devies “Apollo 11” astronauts Maikls Kolinss

    Jaunākie raksti

    Nupat, 28. aprīlī, skumja vēsts pāršalca visu kosmosa nozari – pēc neveiksmīgas cīņas ar vēzi 90 gadu vecumā mūžībā devies leģendārās NASA misijas “Apollo 11” astronauts Maikls Kolinss (Michael Collins). Šīs misijas ietvaros astronauti Nīls Ārmstrongs (Neil Armstrong) un Bazs Oldrins (Buzz Aldrin) kļuva par pirmajiem cilvēkiem, kuri uzkāpa uz Mēness virsmas.

    Avots: NASA. No kreisās: Nīls Ārmstrongs, Maikls Kolinss un Bazs Oldrins

    “Apollo 11” misijas ietvaros Kolinss tā arī uz Mēness virsmas neuzkāpa un pildīja kosmosa kuģa pilota pienākumus, kā arī nodrošināja sakarus. Bieži vien radiosignāli pārtrūka, līdz ar to nebija iespējams ne ar vienu sazināties. Tā nu, kamēr abi pārējie misijas biedri veica izpēti vai atradās komandmodulī, Kolinss pilnīgā vientulībā riņķoja ap Mēnesi. Kolinss aiz sevis atstājis milzīgu ieguldījumu kosmosa pētniecībā, kā arī vizuālus materiālus no “Apollo 11” misijas. Viens no tādiem ir slavenais foto ar Mēness desantu un fonā esošo Mēnesi un Zemi.

    Reklāma

    Avots: NASA

    “Apollo 11” misijā, kas notika 1969. gadā, devās trīs astronauti, no kuriem dzīvs palicis Bazs Oldrins. Nīls Ārmstrongs savas dzīves gaitas pabeidza 2012. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma