Web Analytics
More
    Reklāma

    “Netflix” beidzot oficiāli izlaiž jauktās atskaņošanas funkciju

    Jaunākie raksti

    Ja atrodies “Netflix” lietotāju pulciņā, tad droši vien saproti, cik patiesībā grūts uzdevums var būt vakara filmas izvēle. Cik nav bijuši tādu gadījumu, kad stundu no vietas šķirsti filmu katalogu, tomēr savām vēlmēm atbilstošo neatrodi un vienkārši aizej gulēt. “Netflix” jau labu laiku cenšas risināt šo problēmu gan ar algoritmu palīdzību, gan, izmantojot botu, kurš sniedz ieteikumus, pamatojoties uz lietotāja garastāvokli un interesēm. Pērn “Netflix” ķērās pie jaunas funkcijas “Shuffle Play” publiskā izmēģinājuma, kas nu gatavā un uzlabotā variantā nonākusi pie lietotājiem.

    Līdz ar izmēģinājuma beigām funkcijai mainīts nosaukums uz “Play Something”. Īpaši jāpiepūlas to sameklēt nebūs – tā atrodama gan zem lietotāja profila, gan sākumlapā un navigācijas izvēlnes kreisajā pusē. Noklikšķinot uz “Play Something”, “Netflix” sāks atskaņot saturu, kas konkrētajam lietotājam varētu patikt. Tas var būt kaut kas jauns, kaut kas lietotāja sarakstā esošs, filma vai šovs, ko tā arī līdz galam neesi noskatījies – jebkas. Ja ieteikums neapmierina, lietotājs var nospiest pogu “Play Something Else”. Būtībā tas ir tas pats riņķa dancis, kas iepriekš. Varbūt mazāk izvēlīgiem cilvēkiem šī funkcija varētu noderēt.

    Reklāma

    Tikmēr “Netflix” cenšas atspēkot kritiku, norādīdams, ka jaunās funkcijas mērķis ir panākt to, lai lietotāji pēc iespējas mazāk laika pavada, izvēloties skatāmo gabalu, un vairāk pievērstos tieši satura baudīšanai.

    Jāpiebilst, ka sākotnēji “Play Something” funkcija būs pieejama uz TV, taču vēlāk parādīsies arī mobilajās ierīcēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kāris K.
    29.04.2021 14:57

    “Cik nav bijuši tādu gadījumu, kad stundu no vietas šķirsti filmu katalogu, tomēr savām vēlmēm atbilstošo neatrodi un vienkārši aizej gulēt”

    Precīzi teikts!

    digitalk
    29.04.2021 15:20
    Reply to  Kāris K.

    un iemesls tam ir ļoti vienkāršs — LV reģiona piedāvājums ir tik liels, cik kaķītis vienā reizē savā smilšu tualetē var piečurāt.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Krotow
    29.04.2021 16:21
    Reply to  Kāris K.

    Tāpēc pirms gulētiešanas paskaties kādu populārzinātnisko video YouTube. Aizmigsi kaut kur ap vidu. Uz dažiem darbojoties arī kaķu video.

    Krišs
    29.04.2021 16:06

    Būtu labāk piedāvājuši LV audio celiņus….
    Tagad sanāk maksā par pakalpojumu, kas nav valsts valodā. Kāpēc ja tas būtu ar kādu krievijas saturu, uzreiz nacionāļi u. C. Dīvāna pirdēji nez kā čīkstētu, bet ja saturs ir tikai angliski, viss norm.
    NĒ, NEKAS NAV NORMĀLI!

    digitalk
    29.04.2021 16:41
    Reply to  Krišs

    starp citu, pat apdalītajam LV saturam dažreiz ir pieejami skaņu celiņi krieviski, jo krievu autortiesību turētāji nekautrējas padalīties ar tulkojumiem par tik saprātīgu cenu, ka Netfliksim ir interesanti. tikai vietējie TV3 gruppen, forumcinemas u.c. dalīties vai nu negrib, vai tik mantkārīgi, ka tulkota LV satura tur nav un nebūs.

    Rudolfs
    30.04.2021 09:54
    Reply to  digitalk

    Tā kā vietējam TV3 ir sava go3 platforma es gluži neredzu jēgu viņiem dalīties ar saviem tulkojumiem. Šobrīd go3 100% velk tikai uz to, ka viņiem ir Disney multfilmas latviešu valodā, kas nav pieejamas nekur citur. Ja kādreiz līdz mums atnāks Disney+ tad iespējams šis pasākums arī beigsies.

    HMH
    05.05.2021 18:51
    Reply to  digitalk

    Nu beidzat smīdināt tautu, LV audio celiņi ir aizķērušies 90-tajos kur vien iespējams tos slēdzu ārā tv3 tulko pa virsu angļu valodai tad vēl visādas dīvainības pasprūk… nez kapēc citās valstīs jēdz normāli pēc jēgas pārtulkot un atsēgt skaņas celiņu nodublēt normāli ar in intonāciju un pie tam ar vairākiem aktieriem. Tāda sajūta ka visa MTG grupa iestrēgusi 90-gadu VHS kvalitātē vēl tikai knaģis degunā pietrūkst lai ierunātāju grūtāk atpazīt. Un pats skumjākais kan par šo visu sēž uz savām autor sazón kādām tiesībām normāli servisi ienākt nevar un kāš naudu…

    0853
    29.04.2021 17:10
    Reply to  Krišs

    es teiktu, ka english-only netflix ir labākais veids, kā iztērēt 8 ērikus samērā nekaitīgai vakara izklaidei – bērns ļoti ātri uzdzina klausīšanos, ja gribu latviski – varu ieslēgt vietējos kanālus…vtv ir par baltu velti!
    man būtu žēl pie tv pavadītā laika, skatoties to latviski…ja nu kas ļoti interesants, bet tas jau parasti ir izlasāms un daudz ātrāk par skatīšanos (jā, man nepatīk tendence ka 3min. izlasāmu saturu mēdz pasniegt kā 30min garu video).

    capsx
    29.04.2021 17:14

    Būtu labāk uztaisījuši, ka mobilajā var meklēt pēc audio valodas …

    Reklāma