Web Analytics
More
    Reklāma

    Turcija aizliedz maksājumus ar kriptovalūtām

    Jaunākie raksti

    Turcijas Republikas Centrālā banka piektdien nākusi klajā ar nepatīkamu vēsti ikvienam šīs valsts kriptovalūtas lietotājam. Sākot ar 30. aprīli būs aizliegts veikt norēķinus ar jebkādu kriptovalūtu, kā arī maksājumu pakalpojumu sniedzējiem vairs nebūs atļauts kriptovalūtu biržās pievienot šos norēķinu līdzekļus. Līdz ar to pēc 30. aprīļa jebkādas darbības ar kriptovalūtām Turcijā skaitīsies kā nelikumīgas.

    Banka norādīja, ka “jebkāda tieša vai netieša kriptovalūtas izmantošana maksājumu pakalpojumos un elektroniskās naudas emitēšanā” būs aizliegta. Tiesa, lai arī uz bankām šis regulējums neattiecas un lietotāji joprojām var Turcijas liras ieguldīt kriptovalūtu biržās, veicot pārskaitījumu no sava bankas konta, maksājumu pakalpojumu sniedzēji nevarēs sniegt depozīta un kriptovalūtas izņemšanas pakalpojumus valūtas apmaiņai.

    Reklāma

    Tas nozīmē, ka Turcijas kriptovalūtu lietotājiem ir nepilnas divas nedēļas laika, lai savus digitālos maciņus atbrīvotu no kriptovalūtām. Jāpiezīmē, ka kriptovalūtas izmantošanas regulēšana Turcijas dienaskārtībā ir jau vairākus mēnešus, kas nu rezultējusies ar nopietnu iznākumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Speeder
    18.04.2021 22:34

    Cerams šis palīdzēs burbulim ātrāk pārsprāgt.

    Krotow
    18.04.2021 23:36

    Nu tad atiet. Gaidām to pašu ASV, ES un citur.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    19.04.2021 00:05
    Reply to  Krotow

    Ne ASV, ne Eiropa neko tādu nedarīs.
    HFSP

    digitalk
    19.04.2021 05:04

    HFGB

    Shitcoins
    19.04.2021 09:30
    Reply to  Krotow

    Kā tad, Tavuprāt, valstsvīri saņems kukuļus utt.? Atkal wc tiksies ar koferiem? Nē, tā ēra beigusies – tagad pārskaiti virtuālos faņķikus un dzīvo mierīgs.

    digitalk
    19.04.2021 21:20
    Reply to  Shitcoins

    neder. kad gribēs faņķikus izmantot, tos nāksies konvertēt uz reālu naudu. tas kļūst par pierādāmu faktu un dod izmeklēšanai oficiālu pamatu rakt dziļāk.

    Shitcoins
    20.04.2021 00:51
    Reply to  digitalk

    Ieej decentralizētā biržā, samaini šitcoin pret šitcoin2, pārskaiti uz biržu vulgaris, izņem naudu vai apmaini šitcoin pret cash kādam citam vai izņem caur kādu puskreiso karti

    Krotow
    20.04.2021 12:11
    Reply to  Shitcoins

    Vai arī “biržām” uzliks par pienākumu saglabāt maksājumu vēsturi un tad uz tā pamata ieinteresētajiem indivīdiem nogriezīs bumbas ar neasu nazi. Biržas, kuras nesadarbosies, pasludinās ārpus likuma ar atbilstošām sekām.

    Janis Liepins
    21.04.2021 22:13
    Reply to  Krotow

    Kas stilīgi: šo biržu reģistri bankās netiek ņemti par pilnu. Forintus vai juaņas saņemt ir ievērojami vienkāršāk

    Janis Liepins
    21.04.2021 22:11
    Reply to  Shitcoins

    Jā jā. Būtu jau nu šo pamēģinājis un tad ielaidis kāda nekustamā pirkumā. Redzētu kur vēži (un Znotiņa) ziemo. ES un LV jo vairāk ir ārkārtīgi grūti apmainīt tos koinus pret naudu. Principā šobrīd tie ir entuziastu stutēti faņķiki. Visādu AirBaltic biļešu pirkšana principā notiek vienlaicīgi konvertējot, attiecīgi arī tur to īsti iztērēt, ja nav laba iegūšanas pamata, nav iespējams. Un ja runājam par dīvainiem konvertācijas gadījumiem, tad visādu koinu konvertācijai būs jāvāc ievērojami vairāk pierādījumu kā piemēram Ungāru Forintiem.
    Attiecīgi valstsvīri kukuļus šajos faņķikos noteikti neņem

    Reklāma