Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzņēmums Xwing veicis sekmīgu bezpilota lidojumu ar komerciālo lidmašīnu

    Jaunākie raksti

    Amerikā bāzētais jaunuzņēmums Xwing ir veicis veiksmīgu attālinātās vadības testa lidojumu ar vienkāršu komerciālo lidmašīnu, un šis ir visai īpašs notikums, jo šajā aviācijās nozarē lielākoties visi cenšas būvēt īpašus lidaparātus.

    Xwing šim izaicinājumam un iespējām pieiet ar nedaudz citādāku risinājumu, kas ir veidot speciālu programmatūru, lai jau esošos lidaparātus spētu vadīt attālināti. Pirmais testa lidojums noticis ar lidmašīnu Cessna Grand Caravan 208B, un tas pilnībā ticis vadīts autonomi no vietas, kur cilvēki iekāpj lidmašīnā un atgriezties tieši tur pat pēc lidojuma. Tas ir iespējams pateicoties AutoFlight programmatūrai, kuru tad izstrādā Xwing. Tā izmanto dažādus radarus, satelītnavigāciju (ADSB), optiskās kameras un LiDar sensorus, kas ļauj noteikt un izvairīties no citiem objektiem debesīs. Tāpat visa komunikācija arī tikusi veiksmīgi vadīta no zemes.

    Reklāma

    Xwing paredz, ka nākotnē pat būtu iespējams vienam cilvēkam šādi vadīt vairākas lidmašīnas. Protams, līdz tam vēl ir tāls ceļš ejams, un šobrīd uzņēmums redz, ka pirmie klienti varētu būt tieši kravu pārvadātāji, un šis risinājums ļautu gan vieglāk īstenot attālināto lidošanu, gan samazināt izmaksas. Tomēr Xwing nav vienīgie, kuri iet šādu risinājuma ceļu, jo arī Reliable Robotics jau no 2017. gada attīsta līdzīgu risinājumu. Tieši šajā nedēļā jaunuzņēmums Xwing saņēmā papildu finansējumu, tā vērtībai sasniedzot 400 miljonus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma