Web Analytics
More
    Reklāma

    Kriptovalūtu tirdzniecības platforma “Coinbase” kļuvusi par publisku kompāniju

    Jaunākie raksti

    Kriptovalūtu tirdzniecības platforma “Coinbase” vakar, 14. aprīlī, oficiāli kļuva par publisku kompāniju. Uzņēmuma akcijas ar apzīmējumu “COIN” tagad kotējas “Nasdaq” biržā. Paredzams, ka šis solis būtiski ietekmēs visu kriptovalūtu tirgu un, iespējams, veicinās digitālo valūtu uzplaukumu un vērtības pieaugumu.

    “Coinbase” akcijas sākotnēji tika novērtētas 250 ASV dolāru apmērā, taču brīdī, kad  tirdzniecība bija oficiāli sākusies, cena par vienu akciju pieauga līdz 380 USD. Šī raksta tapšanas brīdī “Coinbase” akciju vērtība ir ļoti svārstīga, lielākoties turoties 400 ASV dolāru robežās. Tikmēr pats uzņēmums novērtēts 102 miljardu USD apjomā.

    Reklāma

    “Coinbase” ir būtiska ietekme kriptovalūtu tirgū – platforma apvieno ap 45 miljonus lietotāju, no kuriem ap trīs miljoni aktīvi tirgojas ar šīm valūtām. Ņemot vērā “Coinbase”  pozīcijas kriptovalūtu tirdzniecībā, uzņēmuma ienākšana akciju tirgū bija gaidīts notikums daudziem šo valūtu turētājiem. To pierāda arī fakts, ka “Bitcoin” pēdējo dienu laikā sasniedza jaunu virsotni – 63 000 USD par vienu tokenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    15.04.2021 14:34

    “par vienu tokenu”

    varbūt pienācis laiks saukt tos īstajā vārdā — par žetoniem vai faņķikiem? ;)

    Osvalds
    12.06.2021 16:13

    Jautājums par nodokļiem Coinbase biržā. Vai tirdzniecība starp eur un kriptovalūtām ir apliekamas ar nodokli katru reizi, kad notiek maiņa, jeb tikai tad, kad eiro tiek aizsūtīti no biržas uz banku?

    Reklāma