Web Analytics
More
    Reklāma

    Universitāte Rumānijā varētu atļaut reģistrāciju apmaksāt ar kriptovalūtu

    Jaunākie raksti

    Sekojot tendencēm finanšu jomā, Rumānijā, Transilvānijas reģionā esošā universitāte “Lucian Blaga” apsver iespēju topošajiem un esošajiem studentiem sākot ar jūliju reģistrāciju ļaut apmaksāt ar kriptovalūtu “Elrond” (Elrond eGold – EGLD).

    Pie šādas iespējas varētu tikt ap 11 000 studentu, kuri mācās šajā universitātē. Bakalaura līmeņa studentiem gada mācību maksa sasniedz 1000 ASV dolārus, ko, iespējams, varēs apmaksāt ar “Elrond”, ko pēc tam konvertēs Rumānijas lejās (Romanian leu – attiecība pret eiro ir 1: 0.20).

    Reklāma

    Pašai universitātei ir visai cieša sadarbība ar “Elrond”. Uzņēmuma birojos Transilvānijā nodarbināti vairāk nekā 400 000 cilvēku, no kuriem liela daļa ir arī “Lucian Blaga” absolventi. Tāpēc tikai likumsakarīgs solis studentiem ļaut reģistrāciju apmaksāt nedaudz citādākā veidā.

    Kas attiecas uz pašu kriptovalūtu “Elrond” – viena tokena cena pašreiz sasniedz 229 USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    sarkazms
    13.04.2021 16:10

    Sekojot tendencēm finanšu jomā 🤣🤣🤣
    Kripto saistība ar finanšu jomu tikpat liela, cik kursoram pēdējā laikā ar tehnoloģiju zinām.

    digitalk
    14.04.2021 12:21

    ieej rimčikā un norēķinies ar savu vienu no desmitiem kripto-pseido-valūtu. sanāca?

    ieej bancekā un paņem kādu fundamentālu kredītlīniju kā, piemēram, hipotekāro kredītu ar kādu no savām kripto-pseido-valūtām. sanāca?

    ah, nesanāca? kļūdains autors.

    digitalk
    14.04.2021 12:43

    lasi @sarkazms iesmējienu “Sekojot tendencēm finanšu jomā”. tās nav finanses, un tās nevari apmainīt pret preci vai pakalpojumu ikdienas dzīvē. tu pat zeltu vari nodot lombardā un saņemt saņurcītu piecīti. pamēģini to izveikt ar tevis mīļoto “finanšu” tokenu.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Krotow
    14.04.2021 16:11

    Jā, varēsi nejauši nopirkt visu Maxima par 1 bitkoinu. Un tad domāt ko darīt ar sovoku bariem.

    Sarkazms
    14.04.2021 18:31

    Btc ir cik – 12 gadus? Ja pa šo laiku ar to iepirkties nav sanācis, tad arī nesanāks. Ieteiktu papētīt, cik izmaksā viens pārskaitījums ar BTC un ETH kaut vai. Ja kāds spekulatīvi to pieņem (lasi Elons) vai reklāmas nolūkos (lasi Airbaltic, jo automātiski caur biržu viņi saņem € kā vairums pārdevēju), tad nevajag domāt, ka to jebkad pieņems Maxima.
    Jā, priekš spekulēšanas neko labāku nav izgudrojuši..

    Mkj
    14.04.2021 19:24
    Reply to  Sarkazms

    Vispār jau ir pieejamas gan Binance, gan Crypto un droši vien arī citas kripto visa kartes.. es nezinu kādas ir komisijas maksas un nosacījumi un vispār kāda precīzi ir tā norēķini sistēma.. bet iespējas ir.. un ASV jau diezgan daudzi uzņēmumi piedāvā iespēju norēķināties ar BTC..
    Protams, domāt un spekulēt var dažādi, bet, manuprāt tas vairs nav jautājums par būs/nebūs, bet gan kad/cik ātri būs. Btc vai kāds cits blokķēžu risinājums- tas jau ir sekundāri..

    Sarkazms
    15.04.2021 00:37
    Reply to  Mkj

    Tieši par to, ka tas nav jautājums par būs / nebūs, bet kad būs visi dziedāja pirms 3 – 4 gadiem :D Varu pateikt, kad būs – nemūžam. Naudu izvilkti no kabatas vai karti un samaksāji, btc vai citu – nepieciešami maineri, kuri par dārgu naudu apstiprina darījumu. Eth all time average transaction price ir ap 16$, btc ap 20$, tas tā, maizes pircējiem Maximā. Protams, ja nelegālām štellēm, kur produkta kā tāda nav, tad vienalga cik komisija no transakcijas, jo kukuļi, slepkavības, cilvēku un orgānu tirdzniecībā – vieglāk 20$ nolocīt un no kartes noņemt ar vēl komisiju (karte piesieta biržai un vnk konvertē Tavu kripto uz $ izņemšanas brīdī), nekā atmazgāt $. Pārējais viss ātrai peļņai un spekulacijai un tirgus manipulācijai, jo to neviens nekontrolē atšķirībā no akciju tirgus, kur daža laba nopiršanās tviterī var pārvērsties daudzu miljonu $ sodā. Protams, uz haipu nopelna arī kāds mazais investors, bet principā lielie savāc naudu no muļķiem, kuri omes pensiju ieliek tur. It’s not a financial advice, but don’t invest in crypto. Bet labi, labi taksisti, lecat tik iekšā, kā reiz drīz atkal XRP būs 3$, tad būs pēdējais laiks ielēkt, jo pēc tam jau atkal 30 centus maksās un kam… Read more »

    0853
    14.04.2021 19:45

    lai maxima pelna uz mani, bet kāpēc man barot vēl starpnieku, kas konvertēs suņcoinus vai kaķbillus?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    14.04.2021 15:47
    Reply to  digitalk

    HFSP

    digitalk
    19.04.2021 21:09

    HFGB

    0853
    14.04.2021 19:50

    lai btc kļūtu par masveidā izmantotu maksāšanas līdzekli, ne tikai pelēko šeftmaņu stikla krellītēm, ir jāmainās koncepcijai – ja tagad naudu emitē valsts centrālā banka, tad kā minimums valstij ir jāpērk naudas infrastruktūras ārpakalpojums, ar atbildi uz jautājumu – kāpēc, vispābā?

    tagad – kāpēc lai kāda valsts gribētu bitkoinus u.c. ozeriņus, kuri te ir, te nav? ok, lauku teritorijās jau tagad ir savi bitkoini – šmakovka, soļarka, roku darbs, bet tur cilvēki nebaro starpnieku un ilons masks ar saviem tvītiem tur nekādu lomu nespēlē.

    Mkj
    14.04.2021 21:26
    Reply to  0853

    Šobrīd ECB un Pasaules Ekonomikas forums strādā pie digitālā eiro, kas pēc būtības būs maksimāli centralizēta kriptovalūta.. skaidrs, ka viņi vēlēsies to ieviest visās valstīs, kuras saistītas ar SVF un izskaust BTC un tamlīdzīgas alternatīvas.. lielai daļai pasaules tas varētu nepatikt.. tad nu šobrīd visas lielvaras strādā pie saviem kripto, līdz ar to tā ir kā tāda sacensība.. kuram sanāks ātrāk un globālāk.. krievi aiz ETH, ķīnieši THOR, indieši arī kautko domā, utt. Bet šobrīd BTC ir vadībā un tā varētu būt izteikta motivācija kautkādām valdībām pievērsties šim aktīvam..
    Šis viss, protams, ir spekulācija.. kas to zin kā būs. Es tik iedomājos par teorētisku scenāriju kādēļ BTC varētu tikt izmantots daudz plašāk.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    14.04.2021 22:26
    Reply to  0853

    :D :D :D

    digitalk
    14.04.2021 22:54

    es jau būšu miris pēc tiem gadiem, un atstājis mantojumā pēcnācējiem nekustamo īpašumu, bet tu tai laikā tikai, eee, atstāsi nenoskalotu kluci savā tualetes podā?

    Janis Murnieks
    15.04.2021 10:38

    Elrond nodarbina gandrīz pus miljonu darbinieku ? Orly ?

    Reklāma