Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google Phone” lietotāji varēs automātiski ierakstīt zvanus no svešiem numuriem

    Jaunākie raksti

    Janvāra sākumā baumu līmenī klajā nāca informācija par to, ka lietotnes “Google Phone” izmantotāji kaut kad tuvā nākotnē varētu tikt pie iespējas automātiski ierakstīt zvanus, kas saņemti no sveša numura. Šobrīd var teikt, ka baumas ir kļuvušas par īstenību un lietotāji šo funkciju iestatījumos jau var iespējot.

    Reklāma

    Protams, zvanu ierakstīšanas funkcijas izmantošana saistās ar virkni privātuma nosacījumu, kas, pie tam, katrā valstī var atšķirties. Būtiski, ka visi zvana dalībnieki pirms tam tiek brīdināti par ieraksta veikšanu. Savukārt pati zvana ierakstīšana var notikt tikai tad, ja visas puses tam ir piekritušas. Svarīgi pieminēt, ka zvana ieraksts glabāsies tikai lietotāja tālrunī un uz “Google” serveriem šādi dati netiks nosūtīti.

    Lai arī “Google Phone” iespējams instalēt teju visos “Android” telefonos, konkrēti zvanu ierakstīšanas funkcija pagaidām strādās tikai atsevišķos tālruņos un noteiktās atrašanās vietās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rudzu rikas
    11.04.2021 13:25

    Vispār jau stulbums, ka vairs normālā veidā neļauj ierakstīt visus zvanus… bieži vien tas noder, piemēram, tu piezvani kaut kam, kas 10min stāsta visādu tev vajadzīgu info.. skaidrs, ka tu kaut kādus sīkumus vari aizmirst. Ieraksts noder.

    digitalk
    11.04.2021 14:05
    Reply to  rudzu rikas

    valstu specdienesti to nevēlas un tāpēc tas ir krimināli sodāms pārkāpums — ierakstīt sarunas vai video ar slēptu kameru. interesanti, kā “Aizliegtais paņēmiens” no LTV turpina savas cūcības bez reālas izdrāšanas tiesā. žurnaļugu lobijs?

    Kursors.lv
    11.04.2021 16:27
    Reply to  digitalk

    Tieši kāds šim sakars ar “valstu specdienestiem”?

    digitalk
    11.04.2021 17:17

    tie ļoti nevēlas būt ierakstīti audio un/vai video ar savām darbībām vai arī lai kāds civilais to varētu. noklausīšanās un slepena video ierakstīšana tāpēc ir pasludinātas ārpus likuma liekulīgi slēpjoties aiz privātuma aizsardzības. ja tā nebūtu liekulīga muldēšana, tad kāpēc tu nedrīksti likt slēptas kameras savā personīgajā mājā/dzīvoklī?

    Kursors.lv
    11.04.2021 17:23
    Reply to  digitalk

    Tāda vēlme nav drusku naiva laikos, kad faktiski visiem kabatā ir visnotaļ kvalitatīvas videokameras? :) Es vēl saprastu privātuma aspektu, bet specdienestu? Nesmīdiniet :)

    digitalk
    11.04.2021 17:49

    tu jauc slepenu ierakstu ar atklātu ierakstu. gribi uz galvas krimināllietu — noliec mājās nomaskētu kameru. Ušaks jau dabūja par kameru savā domes kabinetā, pirms aizlaidās uz Eiropas sili.

    Last edited 3 years ago by digitalk
    LAN
    11.04.2021 14:13
    Reply to  rudzu rikas

    Vēl lielāks stulbums ir ja esi “nopircis” zvanu ierakstīšanas vai izsekošanas lietotni, taču jau pēc laika no šīm lietotnēm play veikalā ne miņas.
    Pirātisms FTW.

    Hacker activity group
    11.04.2021 19:01

    Diezko laba iespeja, pectam varetu but ka ,un ka pasaule hakeri varetu meklet ievainojamos punktus šajai iericei kurai ir iespeja ierakstit, un uzlaust cilveka privatas ierakstitas sarunas, video, un parejo kas ir privats.

    Last edited 3 years ago by Hacker activity group
    Mārtiņš
    12.04.2021 09:19

    Kādu laiku atpakaļ ACR zvanu ierakstītājs (NLL izstrādātājs) maksas versijā bija labs, ierakstīja visas telefona sarunas, bet tad pati Google veica kaut kādas privātuma iestatījumu izmaiņas un viss prieks beidzās pēc Android updeita… :(
    Tā arī šobrīd visas pseido ierakstītāja programmas izmanto telefona mikrofonu kā sarunu ierakstītāju, sevi dzirdu, bet sarunas otru pusi nē… Ilgi meklēju un neatradu tādu programmu, kas ieraksta korekti arī par maksu…

    Skābene
    12.04.2021 12:54
    Reply to  Mārtiņš

    Xiaomi telefoni ieraksta, pat nevajag neko atsevišķi uzstādīt! :)

    Reklāma