Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzstādot jaunu iPhone Krievijā, būs oficiāli jāpiedāvā lejupielādēt vietējās lietotnes

    Jaunākie raksti

    Sākot no aprīļa, daļai Apple produktu, kuri tiek lietoti Krievijā, vismaz uzstādīšanas brīdī ir oficiāli jāpiedāvā lejupielādēt dažādas vietējās lietotnes. Pagaidām tas attiecas uz iPhone un iPad ierīcēm, bet varētu skart arī Mac lietotājus.

    Šis ir speciāls regulējums, kuru izdevusi Krievija, tiesa, tas neuzspiež lietotājām šīs lietotnes obligāti lejupielādēt. Šajā situācijā, ieslēdzot pavisam jaunu iPhone telefonu vai to pilnībā restartējot ar rūpnīcas uzstādījumiem, pēc visiem sākuma logiem īpašnieks tiks automātiski novirzīts uz speciālu Apple App Store sadaļu. Pirms tam tiks parādīts oficiāls paziņojums, ka saistībā ar Krievijas likumdošanu, ir ieteicams lejupielādēt tālāk piedāvātas lietotnes. To skaitā ir tādas, kā Yandex.Browser, Yandex.Maps, Mail.ru un dažādu valsts pakalpojumu lietotne.

    Reklāma

    Lietotājam gan pavisam vienkārši būs iespēja aizvērt šo informāciju, un uzreiz atvērsies iPhone sākuma ekrāns, netraucējot telefona ikdienas lietošanu. Tāpat šīs te lietotnes nekādā ziņā netiks lejupielādētas automātiski kaut kur fonā, jo pašam lietotājam būs jāveic to manuāla lejupielāde jebkurā gadījumā. Kā norāda Apple, tad šīs lietotnes arī atbilst App Store noteikumiem, tāpēc tās nevar uzskatīt par kaitnieciskām.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.04.2021 11:56

    Kamēr piespiedu kārtā neliek pēc noklusējuma sistēmā iekļaut KGB novērošanas servisus un ieslēdzot telefonu, atskaņot PSRS himnu, tikmēr lai jau peras. Vispār interesanti, kam jānotiek lai Apple no Krievijas aizietu.

    Ac/dc
    07.04.2021 13:57

    Nauda, protams, nesmird. Bet kopumā tas Krievijas tirgus jau nemaz tik liels nav.

    ddfdf
    09.04.2021 02:22
    Reply to  Ac/dc

    tieši tā, ārpus maskavas un pītera nodzertas nelaimes un narkomāni

    Reklāma