Web Analytics
More
    Reklāma

    Divi “Coinbase” darbinieki salaulājušies, izmantojot NFT gredzenus

    Jaunākie raksti

    Ja tā labi grib, tad NFT (non-fungible tokens) var rast pat ļoti praktisku pielietojumu, kas pierāda arī to, ka principā šo digitālo aktīvo izmantošanai robežu nav nekādu. Piemēram, divi “Coinbase” darbinieki savās kāzās īstos gredzenus aizstājuši ar virtuāliem, kurus kā digitālos aktīvus nosūtījuši viens otram ceremonijas laikā.

    Rebeka Rouza un Pīters Kačerginskis ir pāris, kas 14. martā apprecējās, izmantojot virtuālos gredzenus. Rouza ar šo notikumu dalījusies “Twitter”, norādot, ka abu virtuālie gredzeni tagad atrodas “Ethereum” blokķēdē. Parastos apstākļos pāris pie altāra ar telefoniem rokās būtu visai savdabīgs skats, taču šoreiz tā bija nepieciešamība, lai virtuāli varētu apmainīties ar gredzeniem.

    Reklāma

    Šo digitālo aktīvu, kas pieejams tikai un vienīgi divos eksemplāros, pāris nosauca par “Tabaat”, kas, tulkojot no ebreju valodas, nozīmē “gredzens”. Zināms, ka kopējās darījuma jeb šoreiz laulības līguma tokenizēšanas izmaksas sasniedza 0.2548 ETH jeb uz to brīdi 537 ASV dolārus.

    Jāpiezīmē, ka šī nebūt nav pirmā blokķēdē balstītā laulību ceremonija. 2014. gada oktobrī laulība tika noslēgta privātas “Bitcoin” konferences laikā, pārim noskenējot QR kodus savos tālruņos. Atliek tikai minēt, vai šāda pieeja – kāzu ceremonijās izmantot virtuālus gredzenus – varētu kādreiz kļūt populāra.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    letiņš
    06.04.2021 20:25

    Drīz būs NFT sekss un NFT bērni ! Pasaule iet sviestā !

    Bezmaksas padomi
    06.04.2021 23:27

    Virtuālie gredzeni nav gan tik lēti, kā varētu likties, un kā tos var saukt par aktīvu – tiem nav nekādas tālākpārdošanas vērtības. Piemet vēl tikpat un sanāk kādi nebūt īstie gredzeni un katastrofas brīdī tos varētu apmainīt pret sērkociņu kārbiņu – ja gribās laulības gredzenus aplūkot no praktiskā viedokļa.

    Krotow
    07.04.2021 11:44

    Nez ko viņi darīs ja laulība aizies šķērsām. Norakstīs virtuālos riņķus zaudējumos vai mēģinās notirgot izsolē citiem tādiem pašiem jamp…

    Reklāma