Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA kosmosa kuģis TESS ir atradis jau vairāk nekā divus tūkstošus potenciālu planētu

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka NASA TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite jeb tranzīta eksoplanētu izpētes satelīts) ir pārsniedzis savus noteiktos mērķus. Sākotnēji bija paredzēts, ka pirmajos divos darbības gados TESS atradīs ap 1600 potenciālu planētu, taču, pēc NASA aprēķiniem, kopš misijas sākuma 2018. gadā kosmosa kuģis ir atklājis vairāk nekā 2200 šādu planētu.

    Vairāki simti no tām pēc izmēra ir visai mazas un cietzemes, nedaudz līdzinoties Zemei. Dažas no atklātajām potenciālajām planētām attāluma ziņā atrodas visai tuvu Zemei. Piemēram, cietzemes planēta TOI-700 d atrodas 100 gaismas gadu attālumā, kas nav daudz. Citas potenciālas planētas LHS 3844 b diennnakts garums ir 11 stundas. Savukārt TOI 849 b ietīta gāzes apvalkā.

    Reklāma

    Pagaidām nav īsti garantijas, ka ar visām šīm potenciālajām planētām pētnieki iepazīsies tuvāk. Līdz šim apstiprinājuma statusu ir ieguvušas 120 planētas. Tikmēr NASA cer, ka ar nākotnes kosmosa kuģu, piemēram, Džeimsa Veba kosmosa teleskopa palīdzību varēs padziļinātāk izpētīt arī citus objektus, kas kandidē uz planētas statusu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma