Web Analytics
More
    Reklāma

    Kokvilnas skandāla dēļ Ķīna no navigācijas lietotnēm noņēmusi “H&M” veikalus

    Jaunākie raksti

    Izdevums “The Wall Street Journal” ziņo, ka 26. marta pēcpusdienā Zviedrijā bāzētais apģērbu veikals “H&M” izņemts no vairākiem tiešsaistes pakalpojumiem Ķīnā. Uzņēmuma veikalu atrašanās vietas ir noņemtas no vairākām navigācijas lietotnēm, tostarp “Apple Maps”, “Baidu Maps” un citām. Ķīnā atrodas vairāk nekā 400 “H&M” veikalu, un liela daļa no tiem pašreiz nav atrodami kartēs. Tāpat “H&M” produkti izņemti no Ķīnas lielākā tiešsaistes mazumtirgotāja “Alibaba”. Iemesls tam ir “H&M” paziņojums, ka vairs neiepirks kokvilnu no Ķīnā esošā Sjiņdzjanas reģiona, jo tur tiekot kultivēts piespiedu darbs.

    “H&M” ir jaunākais no daudziem Amerikas un Eiropas uzņēmumiem, kuri paziņojuši par nopietnām bažām par Ķīnas Sjiņdzjanas reģionā notiekošo. Kā atbildi uz to Ķīnas patērētāji uzsākuši boikotu gan pret “H&M”, gan arī pret “Nike”, “Adidas”, “New Balance”, “Burberry”, “Puma”, “Converse”, “Calvin Klein”, “Tommy Hilfiger” un citām Rietumu kompānijām, kuras uzskata, ka Ķīnā kokvilnas ieguvē tiek izmantots piespiedu darbs. Tiek ziņots, ka Ķīnas Komunistiskā partija ir izmantojusi plašsaziņas līdzekļus, lai pārliecinātu sabiedrību boikotēt šos zīmolus.

    Reklāma

    Jāpiebilst, ka ASV pagājušajā gadā paziņoja, ka pārtrauks kokvilnas un citu preču importu no Sjiņdzjanas, ņemot vērā apgalvojumus, ka Ķīnas valdība ražošanā izmanto piespiedu darbu. Šīs nedēļas sākumā Baidena administrācija paziņoja, ka tā uzliek sankcijas pret divām Ķīnas amatpersonām saistībā ar, viņuprāt, notiekošajiem cilvēktiesību pārkāpumiem pret uiguru tautu. Atbildot uz to, Ķīnas valdība un valsts pārvaldītie mediji mudināja boikotēt rietumu zīmolus.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    28.03.2021 18:20

    Ja Rietumu zīmolam peļņas dēļ nospļauties par cilvēktiesību pārkāpumiem, par uiguru genocīdu, par Honkongas protestu apspiešanu un pakļaušanu, un pat pēc visas Blizzard sāgas utt. joprojām nauda nesmird un jālien pēc peļņas totalitāra režīma kontrolētā valstī, tad tā tam zīmolam arī vajag.

    Usinss
    28.03.2021 22:07

    Īstais iemesls:comment image
    Tā H&M atvadījās no Ķīnas tirgus kā tāda.

    Jānis Vanags
    15.04.2021 13:22

    Un kuram no mums skapī nestāv pāris lētie Ķīnas t-krekliņi?

    Reklāma